Dialoog­bijeen­komst nota Ouder worden 2020-2040

 • 10 maart 2021
 • 11:00 - 12:30
 • Thuis, vanaf je werkplek

Hoe kunnen we de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de ouderenzorg ook voor komende generaties borgen? Het ministerie van VWS heeft de Dialoognota ‘Ouder worden 2020-2040’ gepresenteerd om de mogelijkheden daarvoor te verkennen. In de nota worden allerlei maatregelen genoemd die het volgende kabinet kan nemen om goede zorg in de toekomst te garanderen.

In gesprek 

LOC ziet dit als een uitgelezen mogelijkheid om in gesprek te gaan met cliëntenraden. Om op te halen wat jullie belangrijk vinden in de zorg voor de toekomst. En welke eventuele maatregelen julie nodig achten om Waardevolle zorg in de toekomst te kunnen garanderen. Wat is er nodig voor cliënten in de zorg? Wat is urgent? Wat moet in ieder geval geregeld worden? Wat wordt in de aangeboden beleidsopties nog gemist? Waar moeten we beginnen? Wij zijn benieuwd naar jullie mening over deze onderwerpen!

Bekijk wat we met jullie signalen willen doen:

Online bijeenkomsten

Daarom organiseren we drie online bijeenkomsten waarin we met elkaar het gesprek willen voeren over jullie visie op de toekomst van de zorg. Waarin het dus vooral kan en mag gaan over wat cliëntenraden belangrijk vinden voor de komende jaren. Gewoon vanaf je eigen thuiswerkplek. Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden op:

 • Woensdag 24 februari, van 13:00-14:30 uur;
 • Donderdag 4 maart, van 10:00-11:30 uur;
 • Woensdag 10 maart, van 11:00-12:30 uur.

Inspiratie

Om een waardevol gesprek te kunnen voeren waarin de visie van cliëntenraden de boventoon voert, zullen er drie vragen centraal staan:

 1. Wat is belangrijk voor zorg in de toekomst?
 2. Hoe moet zorg in de toekomst eruit zien?
 3. Wat is er nodig om zorg in de toekomst goed te houden of te verbeteren?

Enthousiast en wil je je mening laten horen?

Meld je dan aan voor één van de bijeenkomsten via deze link.

Contact

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00. Onze adviseurs helpen je graag!

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese