Basis­cursus Medezeg­genschap (Heeren­veen) (gean­nuleerd)

Let op: in verband met de ontwikkelingen en geldende adviezen rondom het coronavirus is deze bijeenkomst geannuleerd en wordt deze naar een later moment verschoven. Meer informatie lees je in dit bericht

Ook in 2020 biedt LOC volop de gelegenheid om kennis op te doen over medezeggenschap. Op verschillende plaatsen in het land staan de trainers van LOC klaar om je uitgebreid te informeren over de (nieuwe) Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018. En de betekenis daarvan voor de praktijk van medezeggenschap en de rol van de cliëntenraad.

Programma

Wmcz 2018 (ochtendprogramma)

De Wmcz 2018 komt eraan en dat betekent veel voor de rechten en plichten van cliëntenraden. Tijdens het ochtendprogramma worden de deelnemers uitgebreid meegenomen door alle onderdelen van deze nieuwe wet. En wat het in de praktijk gaat betekenen voor cliëntenraden. Onze trainers werken tijdens het ochtendgedeelte aan een stevig fundament bij alle deelnemers.

Verdieping van de medezeggenschap (middagprogramma)

Na een welverdiende lunch is het tijd voor een gesprek over de praktijk van medezeggenschap. Tijdens het werk in de cliëntenraad komen leden vaak situaties mee die ze graag in een breder verband willen bespreken. In het middaggedeelte besteden we uitgebreid aandacht aan een paar ingebrachte situaties. Een aantal voorbeelden: het contact tussen bestuurder en raad, de praktijk van adviseren,  betrokkenheid bij zorginkoop en het stappenplan voor de Wmcz 2018.

Voor wie

De basiscursus medezeggenschap is bedoeld voor startende cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg. Maar ook voor ervaren leden die basiskennis willen ophalen. Of leden die geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen.

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal drie leden deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op locatie. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Kosten

Deelname aan de cursus is kosteloos voor cliëntenraden die lid zijn van LOC. Ook ondersteuners van cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen kosteloos deelnemen. Niet-leden betalen € 175,- p.p. voor de cursusdag (inclusief lunch) of € 95 p.p. voor alleen het ochtendprogramma.

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht. Zonder afmelding brengt LOC € 50,- in rekening.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.