Bijeen­komst reactie Commissie Bos: “Zelfstan­dig in 2030” (gean­nuleerd)

Let op: in verband met de ontwikkelingen en geldende adviezen rondom het coronavirus is deze bijeenkomst geannuleerd. Meer informatie lees je in dit bericht

Afgelopen maand is het rapport Oud en zelfstandig in 2030. Een reisadvies verschenen. De commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ (oftewel: Commissie Bos) houdt zich bezig met de vraag hoe de zorg voor thuiswonende ouderen in de toekomst op peil te houden is. In het rapport geeft de commissie antwoord op deze vraag. Zij doen in totaal vijfendertig aanbevelingen die variëren van kleine tot grote beleidsmatige en financiële ingrepen.

Tot 1 april kan iedereen die dat wil reageren. Vervolgens zullen alle reacties en commentaren besproken worden door de commissie. En zal in de zomer van 2020 het definitieve rapport verschijnen.

Reactie namens cliëntenraden

LOC wil deze kans grijpen om als cliëntenraden met elkaar het rapport te bespreken En vervolgens op basis daarvan gezamenlijk een reactie te sturen aan de commissie Bos. Zo kunnen we een krachtige stem laten horen over de vraag hoe cliëntenraden de toekomst van de zorg voor thuiswonende ouderen zien.

Samen willen we een aantal concrete punten meegeven aan de commissie voor in de definitieve versie van het rapport.

LOC organiseert daarom op woensdag 18 maart een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst willen we met elkaar in gesprek over drie punten:

 • Wat staat er in het rapport van de commissie Bos?
 • Wat betekenen deze aanbevelingen voor cliënten(raden)?
  1. Ga (ver)bouwen
  2. Ga digitaal
  3. Werk samen!
 • Wat willen wij de commissie Bos meegeven?

Bart Heerema, belangenbehartiger bij LOC zal de uitkomsten van dit gesprek vertalen in een reactie aan de Commissie Bos.

Voor wie?

Alle leden van cliëntenraden zijn welkom bij deze bijeenkomst.

Kosten

Voor cliëntenraden die lid zijn van LOC is deze bijeenkomst gratis.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.