Bouwen voor zorg: waar­devol­le rol cliënten­raden en Raden van Toezicht in beeld

Veel cliëntenraden en Raden van Toezicht krijgen op enig moment te maken met bouwplannen. Hoe kijken zij naar bouw en hoe kunnen zij vanuit hun eigen rol bijdragen aan een waardevolle gebouwde omgeving? Op woensdagmiddag 23 oktober verkennen we deze vragen tijdens een gezamenlijke werkconferentie voor cliëntenraden en Raden van Toezicht. LOC en de NVTZ (Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg) nodigen u van harte uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Bouwen voor zorg

De gebouwde omgeving heeft invloed op mensen. Nieuwbouw of renovatie is dan ook een uitgelezen kans om de zorg- en leefomgeving van mensen te verbeteren. Daarbij kunnen we kijken naar het huidige gebruik en de huidige gebruikersgroepen, maar ook naar wat we – nu en in de toekomst – mogelijk en aantrekkelijk willen maken. In hoeverre is de visie op zorg en wonen het vertrekpunt voor bouwplannen? En hoe wordt zo’n idee of beeld zo helder en krachtig dat het overeind blijft in het langdurige en complexe traject dat een bouwtraject nu eenmaal is?

Als raad een waarde zijn

Bij renovatie, bouw of verbouw heeft ieder zijn eigen rol. De organisatie is aan zet, de cliëntenraad heeft adviesrecht en de Raad van Toezicht houdt toezicht. Hoe kunnen cliëntenraden en Raden van Toezicht beide bijdragen aan een waardevolle gebouwde omgeving?

Programma werkconferentie

We beginnen de middag met een inhoudelijke introductie. Na deze introductie verkennen we in gesprek wat dit betekent voor ieders rol en hoe we elkaar daarin kunnen betrekken en versterken. We sluiten de middag af met een kort resumé hoe we als LOC en NVTZ de uitkomsten van de middag binnen beide verenigingen verder kunnen brengen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.

Deelnemen aan werkconferentie?

De werkconferentie is bedoeld voor leden van cliëntenraden en Raden van Toezicht. Wij waarderen het in het bijzonder wanneer beide raden van één organisatie aan de conferentie deelnemen.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 23 oktober 2019

Tijd: 13:30 inloop; programma van 14:00 – 17:00 uur

Locatie: Theaterzaal De Hogeweyk te Weesp (onder voorbehoud)

Kosten: Voor leden van LOC en de NVTZ is de bijeenkomst gratis, voor niet-leden geldt een deelnamebedrag van € 50.

Let op: Toezichthouders kunnen zich aanmelden via de website van de NVTZ, klik daarvoor hier.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.