Cliënten­raad en externe samen­werkingspartners

  • 9 november 2023
  • 19:00 - 20:30
  • Online, vanaf je eigen locatie

LOC ontvangt vaak vragen uit de dagelijkse clientenraad-praktijk over hoe het nu zit met de externe samenwerkingspartners van de clientenraad. Wat zijn je rechten of plichten vanuit de Wmcz 2018, of is het vooral een keuze van de raad zelf hoe hij zijn contacten vormgeeft.Deze vraag is niet zomaar eenduidig te beantwoorden. Iedere raad heeft zijn eigen werkwijze, een visie op hoe hij zijn werk doet, en wat zijn speerpunten intern én extern zijn.
In deze digitale bijeenkomst gaan we in op de vraag wie de externe samenwerkingspartners zijn van de cliëntenraad. Hoe maak je een keuze (of niet).  


De Wmcz 2018 en de Governance Code Zorg 2022 schrijven niet expliciet voor welke contacten noodzakelijk zijn.Er is, in tegenstelling tot de raad van toezicht, geen verplichting om contact met externe partners te onderhouden.Maar in een dynamische wereld om ons heen blijkt samenwerking met derde vaak wenselijk en soms een vereiste. Hoe verhoudt de clientenraad zich tot de medezeggenschap van samenwerkingspartners.


Over deze vragen gaan we in tijdens deze digitale ontmoeting:
– een schets van de algemene kaders: wie zijn in potentie eigenlijk je externe samenwerkingspartners.
– gezamenlijk verkennen we (interactief met de aangesloten deelnemers) jullie visies op externe contacten en de waarde daarvan

– we sluiten al met een globaal kader waarom externe contacten in het raadswerk meerwaarde hebben of essentieel zijn.

Voor wie

De online bijeenkomst is bedoeld voor cliëntenraadsleden en ondersteuners in alle sectoren.

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal 1 lid per cliëntenraad. deelnemen. Als meer leden deze bijeenkomst willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Kosten

Deelname aan de online bijeenkomst is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer.

Hoe werkt een online cursus?

De cursus wordt online verzorgd door twee LOC-adviseurs. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online bijeenkomst.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online bijeenkomst heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de bijeenkomst, vragen wij je om dit uiterlijk 48 uur van tevoren te laten weten via loc@loc.nl. Bij een te late afmelding zijn we helaas genoodzaakt om een factuur te sturen ter hoogte van het tarief voor niet-leden.

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via onderstaande knop:

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese