Congres cliënten­raden 2019 ‘Veerkrachtig Samen­werken’

Wil jij meer weten over de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018) die volgend jaar ingaat? Kom dan naar het Landelijk Congres Cliëntenraden 2019 op 4 december in het NBC in Nieuwegein. Je krijgt informatie over de inhoud van en hoe je invulling geeft aan deze nieuwe wet. Inspirerende sprekers vertellen over de verschillende vormen en invulling van medezeggenschap en het effect daarvan.

Keynote spreker Alex Brenninkmeijer bekend als Nationale Ombudsman in Nederland van 2005 tot 2014 gaat vanuit zijn ervaring tijdens dit congres in hoe je als cliëntenraad meer inspraak kunt uitoefenen en hoe je je invloed kunt vergroten op beleid. Daarnaast neemt minister Hugo de Jonge van VWS je mee vanuit zijn visie.

De Wmcz 2018 is een feit en gaat volgend jaar in. De relatie die cliëntenraden, bestuurders en managers met elkaar hebben, verandert hierdoor. Zo krijgt de cliëntenraad meer bevoegdheden, rechten en plichten. Er komt dus veel op je af. Kansen, maar ook uitdagingen.

Aan de slag met de Wmcz 2018

Je doet kennis en inspiratie op door het volgen van workshops, lezingen of door mee te doen aan discussies en debatten. En je gaat aan de slag hoe je in jouw rol als cliëntvertegenwoordiger nog meer impact kunt creëren. Ook komen er ideeën en mogelijkheden voor het voetlicht om directe inspraak van de cliënt meer vorm te geven.

Kortom: laat je voorlichten. Ga in gesprek met experts en deskundigen. En ontdek wat mogelijk en praktisch uitvoerbaar is op 4 december.

Programma

Tijdens dit congres krijg je meer informatie over de inhoud van de nieuwe wet en hoe je daar invulling aan kunt geven. Nemen inspirerende sprekers je mee over de verschillende vormen en invulling van medezeggenschap en het effect daarvan. Ook komen er ideeën en mogelijkheden voor het voetlicht om directe inspraak van de cliënt meer vorm te geven. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) neemt je mee vanuit zijn visie.

09.30 – 10.00 uurOntvangst met koffie en thee
10.00 – 10.45 uurPlenair ochtendprogramma met o.a. Alex Brenninkmeijer
10.45 – 11.15 uurPauze met koffie en thee
11.15 – 12.00 uurWorkshopronde 1, bekijk het workshopaanbod
12.00 – 13.00 uurLunch
13.00 – 14.00 uurPlenair middagprogramma met o.a. Hugo de Jonge
14.00 – 14.30 uurWissel
14.30 – 15.15 uurWorkshopronde 2, bekijk het workshopaanbod
15.15 – 15.45 uurPauze met koffie en thee
15.45 – 16.30 uurWorkshopronde 3, bekijk het workshopaanbod
16.30 – 17.00 uurBorrel

Bekijk het plenaire ochtend- en middagprogramma

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners cliëntenraden en Raden van Toezicht van zorgorganisaties die langdurige zorg aanbieden. Het congres wordt georganiseerd door LOC Waardevolle zorg en Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) samen met het ministerie van VWS.

Deelname aan dit congres is gratis.

Praktische informatie

Datum:          Woensdag 4 december 2019
Tijd:                ca. 10.00 – 17.00 uur
Locatie:          NBC – Nieuwegein
Kosten:          Deelname is gratis
Aanmelden:   Ga naar het inschrijfformulier

Meer weten?

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.