Congres cliënten­raden 2019

De nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018) is een feit en gaat volgend jaar in. De relatie die cliëntenraden, bestuurders en managers met elkaar hebben zal hierdoor veranderen. Zo krijgt de clientenraad meer bevoegdheden, rechten en plichten. Er komt dus veel op u af. Kansen, maar ook uitdagingen.

Programma

Tijdens dit congres krijgt u meer informatie over de inhoud van de nieuwe wet en hoe u daar invulling aan kan geven. Nemen inspirerende sprekers u mee over de verschillende vormen en invulling van medezeggenschap en het effect daarvan. Ook komen er ideeën en mogelijkheden voor het voetlicht om directe inspraak van de cliënt meer vorm te geven. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) neemt u mee vanuit zijn visie.

U doet ook kennis en inspiratie op door het volgen van workshops, lezingen of door mee te doen aan discussies en debatten. U krijgt tips en hoort over praktijkvoorbeelden. En u gaat aan de slag hoe u in uw rol als cliëntvertegenwoordiger nog meer impact kunt creëren.

Kortom: laat u voorlichten. Ga in gesprek met experts en deskundigen. En ontdek wat mogelijk en praktisch uitvoerbaar is. Kom naar het congres op 4 december en meld u nu al aan. 

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners cliëntenraden en Raden van Toezicht van zorgorganisaties die langdurige zorg aanbieden. Het congres wordt georganiseerd door LOC Waardevolle zorg en Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) samen met het ministerie van VWS.

Deelname aan dit congres is gratis.

Praktische informatie

Datum:          Woensdag 4 december 2019
Tijd:                ca. 10.00 – 17.00 uur
Locatie:          NBC – Nieuwegein
Kosten:          Deelname is gratis
Aanmelden:   Ga naar het inschrijfformulier

Meer weten?

Bijeenkomsten

Infobijeenkomst Wet langdurige zorg ggz 'Mijn leven, mijn zorg!' (regio Noord-Oost) 23 september, Dominicanenklooster Zwolle, Assendorperstraat 29, 8012 DE Zwolle
Themabijeenkomst Medezeggenschap over het huishoudboekje van de zorginstelling 26 september, Woonzorgcentrum Jacqueline, Jupiterweg 20, 4624 AK Bergen op Zoom
Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.