Online cursus medezeg­genschap

LOC biedt volop de gelegenheid om kennis op te doen over medezeggenschap. Op verschillende plaatsen in het land staan de trainers van LOC klaar om je uitgebreid te informeren over de (nieuwe) Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018. En de betekenis daarvan voor de praktijk van medezeggenschap en de rol van de cliëntenraad.

LET OP: Deze cursus was eerst gepland als fysieke cursus in Haarlem en wordt nu omgezet naar een online cursus. Het programma komt er daarmee iets anders uit te zien.

Cursus medezeggenschap

Tijdens deze  cursus staan we stil bij het waarom van medezeggenschap, geven we informatie over de wettelijke basis van medezeggenschap en hoe je daar als cliëntenraad en/of organisatie betekenis aan geeft. De Wmcz 2018 is sinds 1 juli 2020 van kracht en dat betekent veel voor de rechten en plichten van cliëntenraden en zorgorganisaties. De trainer neemt je uitgebreid mee in alle onderdelen van de wet. En wat het in de praktijk betekent. Samen werken we aan een stevig fundament bij alle deelnemers.

Programma

  • Ochtendprogramma vanaf 10.00 uur. Het waarom van medezeggenschap en het wettelijk kader Wmcz 2018
  • Pauze
  • Middagprogramma tot 14.00 uur: Adviseren in de praktijk. Tops en tips.

Voor wie

De cursus medezeggenschap is bedoeld voor startende cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in alle sectoren. Maar ook voor ervaren leden die kennis over de Wmcz 2018 willen ophalen. Of leden die geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen.

Vanuit een cliëntenraad kan maximaal 1 persoon deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op maat. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Er is plaats voor max 10 deelnemers, dus meld je gauw aan! 

Kosten

Deze cursus is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. Wil je deelnemen aan de online cursus? Dat kan. 

Deelname aan de online cursus is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer.

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Locatie

LET OP: Deze cursus was eerst gepland als fysieke cursus in Haarlem en wordt nu omgezet naar een online cursus. Het programma kan daarom op sommige punten nog gewijzigd worden. Nadere informatie over precieze tijdstippen van deze cursus volgen zo spoedig mogelijk.

LOC-trainers

De cursus wordt verzorgd door José Broers of Liesbeth Honig. Beide trainers van LOC hebben jarenlange ervaring in het adviseren en ondersteunen van cliëntenraden met kennis van wet- en regelgeving en de praktijk. José en Liesbeth zijn actief in verschillende sectoren waarbij bij José de nadruk ligt op de sectoren verpleging, verzorging. thuiszorg en welzijn. Liesbeth heeft veel ervaring met de sectoren geestelijke gezondheidszorg, dagopvang, jeugdzorg, verslavingszorg en vrouwenopvang.

Aanmelden

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging van deelname, of een bericht dat de cursus al vol was.

Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.

Vragen

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Cursus op maat

Het is mogelijk om de cursus op maat, op eigen locatie te organiseren. Zo kun je de cursus toespitsen op de eigen situatie en actuele thema’s. Neem vrijblijvend contact op met de vraagbaak van LOC om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar vraagbaak@loc.nl of bel met 030 284 32 00. De vraagbaak is iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 17 uur.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese