Cursus medezeg­genschap (Rosmalen)

  • 30 september 2021
  • 09:30 - 12:00
  • Rosmalen

LOC biedt volop de gelegenheid om kennis op te doen over medezeggenschap. Op verschillende plaatsen in het land staan de trainers van LOC klaar om je uitgebreid te informeren over de (nieuwe) Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018. En de betekenis daarvan voor de praktijk van medezeggenschap en de rol van de cliëntenraad.

LET OP: In de organisatie van de bijeenkomst houden we rekening met de geldende coronamaatregelen. We gaan nu uit dat deze bijeenkomst fysiek kan plaatsvinden. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de cursus omgezet naar een online cursus. In dat geval krijg je daarover tijdig bericht.

Cursus medezeggenschap Rosmalen van 9.30 – 12.00 uur

Tijdens de cursus staan we stil bij het waarom van medezeggenschap en geven we informatie over de wettelijke basis van medezeggenschap (de Wmcz 2018) We kijken naar de rechten en plichten van cliëntenraden en zorgorganisaties en we kijken hoe je daar in de praktijk betekenis aan kunt geven. Zo werken we samen aan een stevig fundament van de medezeggenschap.

Deze cursus is inclusief een gezamenlijke lunch.

Voor wie

De cursus medezeggenschap is bedoeld voor startende cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in alle sectoren. Maar ook voor ervaren leden die kennis over de Wmcz 2018 willen ophalen. Of leden die geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen. 

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal drie personen deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op maat. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Er is plaats voor 12 deelnemers, dus meld je gauw aan! 

Kosten

Deze cursus is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. Wil je deelnemen aan de online cursus? Dat kan. 

Deelname aan de online cursus is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 95,00 per deelnemer, inclusief een gezamenlijke lunch.

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Let op: als door corona-ontwikkelingen de bijeenkomst niet op locatie kan plaatsvinden, dan zal deze online worden aangeboden. De kosten voor deelname door niet-leden van LOC bedragen dan € 25,00 per deelnemer. Afmelden voor de online cursus is ook verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Locatie

De cursus vindt plaats bij:

Ouderenzorg Annenborch
De Hoef 100
5242 CN Rosmalen

Ongeveer een week van tevoren ontvang je een bevestiging van deelname met een routebeschrijving.

LOC-trainers

De cursus wordt verzorgd door José Broers of Liesbeth Honig. Beide trainers van LOC hebben jarenlange ervaring in het adviseren en ondersteunen van cliëntenraden met kennis van wet- en regelgeving en de praktijk. José en Liesbeth zijn actief in verschillende sectoren waarbij bij José de nadruk ligt op de sectoren verpleging, verzorging. thuiszorg en welzijn. Liesbeth heeft veel ervaring met de sectoren geestelijke gezondheidszorg, dagopvang, jeugdzorg, verslavingszorg en vrouwenopvang.

Aanmelden

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging van deelname, of een bericht dat de cursus al vol was.

Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.

Vragen

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Cursus op maat

Het is mogelijk om de cursus op maat, op eigen locatie te organiseren. Zo kun je de cursus toespitsen op de eigen situatie en actuele thema’s. Neem vrijblijvend contact op met de vraagbaak van LOC om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar vraagbaak@loc.nl of bel met 030 284 32 00. De vraagbaak is iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 17 uur.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.