Infobijeen­komst Wet langdurige zorg ggz ‘Mijn leven, mijn zorg!’ (regio Midden)

Mensen met een psychische kwetsbaarheid, die elke dag en elke week ondersteuning en bescherming nodig hebben, kunnen vanaf 2021 een beroep doen op de Wet langdurige zorg (Wlz). Het roept bij cliëntenraden vragen op wat dit precies betekent en wat er gaat veranderen. En welke invloed hebben de cliënten zelf? Cliëntenraden van de RIBW’s (beschermd wonen) trokken aan de bel. LOC ondersteunt vier regionale bijeenkomsten die MIND en VWS de komende maand organiseren. Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie gegeven over de verandering en kunnen deelnemers vragen stellen en in gesprek gaan over de gevolgen en wensen vanuit cliëntperspectief.

Programma

  • Het Ministerie van VWS, het Zorgkantoor & CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) geven informatie over de WLZ , de gevolgen voor wonen en zorg, de indicatiestelling
  • Vragen en opmerkingen van cliëntenraden en andere vertegenwoordigers van cliënten en naasten
  • Gesprek met alle deelnemers over belangen, wensen en aandachtspunten vanuit het cliëntperspectief 

Voor wie?

Cliëntenraden van RIBW’s, andere ggz-instellingen en maatschappelijke opvang, cliënten-/ naastenorganisaties, ervaringsdeskundigen en andere belanghebbenden.   

Wanneer en waar?

  • Regio Midden: 14 oktober – 13.00-16.30 uur Zorgverzekeraars Nederland, Sparrenheuvel 16, 3708 JE Zeist
  • Klik hier voor de bijeenkomsten in andere regio’s

De informatiebijeenkomsten worden georganiseerd door MIND Landelijk Platform in samenwerking met Cliëntenraad van Leviaan, RIBW Alliantie, Alice Makkinga (Ondersteuning & Advies), LOC Waardevolle zorg, Zorgverzekeraars Nederland, zorgkantoren Zorg en Zekerheid, Zilveren Kruis, CZ, Ministerie van VWS. 

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese