Landelijke dag Cliënten­raden Zorg Thuis en Ambulante begeleiding (online)

  • 23 november 2021
  • 10:45 - 15:00
  • Online, vanaf je eigen locatie

23 november aanstaande is er opnieuw een Landelijke dag Cliëntenraden Zorg Thuis en Ambulante begeleiding. Hieronder lees je meer over de inhoud van de dag en praktische informatie.

Actieve en inactieve manieren om informatie te krijgen vanuit de achterban

Tijdens ontmoetingen en trainingen met cliëntenraden uit de thuiszorg en ambulante begeleiding, krijgt LOC steeds opnieuw de vraag: maar hoe krijgen wij informatie uit onze achterban?

Er zijn vele manieren om signalen, wensen en ervaringen in beeld te krijgen. Het blijft maatwerk. Het vraagt creativiteit. Het vraagt een goed samenspel tussen cliëntenraad en zorgorganisatie.

Het doel van de dag is deze keer om te kijken naar alle vormen van informatie die een cliëntenraad thuiszorg of ambulante begeleiding mogelijk aan kan pakken om inzicht te krijgen in de wensen, ervaringen en behoeften van de achterban, de cliënten waar je het voor doet!

Zorgorganisaties houden op verschillende manieren informatie bij over cliënten, met betrekking tot zorgvragen en  hebben ook allerlei protocollen. Wat daarvan kan de cliëntenraad gebruiken om zijn werk goed te doen?

  • Wat haal je uit de  informatie van de organisatie (inactief) en wat moet je als cliëntenraad zelf ophalen (actief)? Denk aan de uitvraag rond tevredenheid wijkverpleging (bv. PREM), maar ook aan klachten, de (procedure rond) zorgplannen, elektronische dossiers, digitale zorgnetwerken (bv. Carenzorgt), analyses van de Wet zorg en dwang (Wzd).  Welke informatie komt hieruit naar voren, wat zegt je dat als cliëntenraad en wat kan of moet je met die informatie doen? 
  • En welke informatie mis je nog en moet je zelf uitvragen (actief) denkend aan enquêtes, cliëntenpanels, spiegelgesprekken, etc. 

Meld je aan en duik in informatiestromen, uitwisseling en discussies hoe jij als cliëntenraad in de thuiszorg of ambulante begeleiding een stapje verder komt!

Programma

Programma: 

10.45 uur       Digitale ‘inloop’

11:00 uur       Welkom en verwachtingen 

                         Actieve en inactieve manieren om informatie te krijgen rond de achterban – Tiske Boonstra

                        Praktische voorbeelden – José Broers

12:30 – 13:30  Lunchpauze

13:30 uur      Korte inleiding ‘Wat betekent dit in en voor jullie in de dagelijkse praktijk?’  – Xandra van der Kruk

                        Uitwisseling in groepen middels ’digitale kamers’ onder begeleiding van LOC adviseurs

                        Plenaire terugkoppeling – Klazien Teeuwissen

15:00              Afsluiting

Voor wie?

Doelgroep: Leden en ondersteuners van lokale, regionale of centrale cliëntenraden van organisaties die zorg thuis of ambulante begeleiding bieden.

Aanmelden

Digitaal meedoen

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is deze bijeenkomst omgezet naar een volledig online bijeenkomst. Je kunt digitaal meedoen aan deze bijeenkomst.

Kosten

Voor leden van cliëntenraden, aangesloten bij LOC, is deelname aan de Landelijke dag cliëntenraden Thuiszorg / Wijkverpleging gratis.

Niet-leden en ondersteuners betalen € 25 p.p. voor deelname aan deze online bijeenkomst.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese