Online Cursus medezeg­genschap VVT (VOL)

  • 5 juli 2021
  • 11:00 - 15:00
  • Online, vanaf je eigen locatie

Let op: de cursus is volgeboekt, je kunt je niet meer aanmelden.

Online cursus medezeggenschap

Tijdens deze online cursus staan we stil bij het waarom van medezeggenschap, geven we informatie over de wettelijke basis van medezeggenschap en hoe je daar als cliëntenraad en/of organisatie betekenis aan geeft.

De Wmcz 2018 is sinds 1 juli 2020 van kracht en dat betekent veel voor de rechten en plichten van cliëntenraden. De trainer neemt je uitgebreid mee in alle onderdelen van de wet en wat dit in de praktijk betekent. Samen werken we aan een stevig fundament bij alle deelnemers.

Voor wie

De online cursus medezeggenschap is bedoeld voor startende cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in alle sectoren. Maar ook voor ervaren leden die kennis over de Wmcz 2018 willen ophalen of leden die geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen.

Vanuit een cliëntenraad kan maximaal 1 persoon deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Er is plaats voor 8 deelnemers, dus meld je gauw aan! 

Programma

De cursus bestaat uit twee delen:
11.00 – 12.30 uur – Het waarom van medezeggenschap en het wettelijk kader Wmcz 2018
12.30 – 13.30 uur – Pauze
13.30 – 15.00 uur – Adviseren in de praktijk: tops en tips

Kosten

Let op: de online cursus is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. Wil je deelnemen aan de online cursus? Dat kan. 

Deelname aan de online cursus is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer.

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Hoe werkt een online cursus?

De cursus wordt online verzorgd door LOC-adviseur Liesbeth Honig of José Broers. Liesbeth Honig heeft meer dan 25 jaar ervaring in de praktijk van medezeggenschap en kennis van de Wmcz 2018, wetsgeschiedenis en jurisprudentie. José Broers heeft meer dan 20 jaar ervaring in theorie en praktijk van cliëntenmedezeggenschap. 

Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online cursus.

Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de cursus precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online basiscursus heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Aanmelden

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging van deelname, of een bericht dat de cursus al vol was.

Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.

Vragen

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese