Online bijeen­komst InCon­tactStaan met de achterban over Leven in vrijheid

  • 8 februari 2022
  • 11:00 - 12:30
  • Online, vanaf je eigen locatie

InContactStaan

Contact naar en met de achterban is de motor van de cliëntenmedezeggenschap. Tijdens de online bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over hoe je optimaal in contact kan staan met je achterban over het thema Leven in vrijheid. Het is een interactief programma waarin deelnemers oplossingsmogelijkheden delen. Aan het eind van de workshop heb je handvatten voor contact naar en met je achterban rondom het thema Leven in vrijheid.

Leven in vrijheid

De rechten van mensen als het gaat om onvrijwillige zorg zijn vastgelegd in de Wet zorg en dwang (Wzd). Sinds 1 januari 2020 is de Wzd van kracht. De wet geldt in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg. De Wzd geldt zowel thuis als in het verpleeghuis.
Het uitgangspunt van de wet is: ‘Nee, tenzij’. Dat betekent dat onvrijwillige zorg niet mag worden toegepast, tenzij het écht niet anders kan. Cliëntenraden hebben een belangrijke adviesrol bij de uitvoering van de Wzd. En bij het bewaken of mensen hun leven kunnen leiden, zoals dat bij hen past. Op basis van signalen uit de achterban kan de cliëntenraad adviseren. Bijvoorbeeld over het beleidsplan onvrijwillige zorg of de huisregels i.h.k.v. de Wzd. De bijeenkomst heeft als doel om samen antwoorden te vinden op vragen en dilemma’s die je als cliëntenraad tegenkomt bij het InContactStaan met je achterban als het gaat over Leven in vrijheid.

Voor wie

De online bijeenkomst is bedoeld voor cliëntenraadsleden in de sectoren Verzorging, Verpleging, Thuiszorg (VVT). Vanuit een cliëntenraad kan maximaal 1 persoon deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Kosten

Let op: deze online bijeenkomst is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. Wil je deelnemen aan de online dialoogbijeenkomst? Dat kan. 

Deelname aan de online cursus is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer.

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Hoe werkt een online bijeenkomst?

De bijeenkomst wordt online verzorgd door een van de LOC-adviseurs. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online cursus.
Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de bijeenkomst precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online bijeenkomst heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese