Online Inspiratiebijeen­komst inkoop Jeugdzorg

  • 25 oktober 2022
  • 14:00 - 16:00
  • Online, vanaf je eigen locatie

“Waardevolle jeugdzorg maak je samen vanaf het begin.” 

Het nut en de noodzaak van betrokkenheid van het cliëntperspectief bij de inkoopgesprekken in de jeugdzorg; samen onderzoeken, bespreken en tips verzamelen!

Samen jeugdzorg vormgeven doe je alleen als je allemaal aan tafel zit daar waar de afspraken gemaakt worden. In de inkoop van jeugdzorg op gemeente en regionaal niveau liggen fundamenten voor de te geven zorg in de jeugdzorg. Wat is er nodig om mee te gaan in dat gesprek? Hoe kunnen cliëntenraden waardevol meepraten met de inkoop van jeugdzorg aan tafel met gemeenten en provincies? Wat heeft de cliëntenraad daarvoor nodig en hoe krijgt het cliëntperspectief een waardevolle plek aan deze tafel?

Voor wie?

Cliëntenraden, jeugdzorgorganisaties en gemeenten. Kom in gesprek met elkaar, leer en wissel uit. Deelname is kosteloos.

Waarom?

Op deze manier stimuleren we gezamenlijke betrokkenheid in dit belangrijke proces. We gaan in gesprek over vragen als: 

  • waarom is het noodzakelijk dat het cliëntperspectief aan tafel zit bij de inkoop van jeugdzorg?
  • welke voorwaarden moeten er aan die deelname zitten?
  • als we de noodzaak dan delen; wat is ervoor nodig om het in de praktijk te brengen? #Hoedan?

Wat levert het op?

Als resultaat wil LOC een handreiking maken waarmee cliëntenraden, jeugdzorgorganisaties, gemeenten en andere betrokkenen structureel het proces van inkoop gezamenlijk doorlopen vanuit verschillende rollen. Zo stimuleren wij samen gemeenten om ook de cliëntenraad uit te nodigen voor dit gesprek. Het cliëntperspectief kan niet na het uitdelen van de kaarten pas betrokken worden, samen spelen is ook samen de kaarten delen. Want waardevolle jeugdzorg maak je samen vanaf het begin. 

Waar en wanneer?

We willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij deze zoektocht en organiseren daarom bijeenkomsten. Er zijn sessies overdag en in de avond om zoveel mogelijk mensen de kans te geven aan te sluiten.

Aanmelden

Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de bijeenkomst, vragen wij je om dit uiterlijk 48 uur van tevoren te laten weten via loc@loc.nl.

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via onderstaande knop:

Hoe werkt een online cursus?

De cursus wordt online verzorgd door een van de LOC-adviseurs. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online cursus.
Bij de bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de cursus precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online cursus heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese