Online introduc­tie voor jeugdzor­gaan­bieders over Traject versterken medezeg­genschap (VOL)

  • 29 april 2021
  • 13:30 - 14:30
  • Online, vanaf je eigen werkplek

Let op: de introductie is volgeboekt, je kunt je niet meer aanmelden.

De invoering van de Wmcz 2018 vraagt van jeugdzorgorganisaties bewustzijn over en zicht op de meerwaarde die medezeggenschap heeft. Het opzetten van een cliëntenraad lukt vaak wel. Het vraagt echter veel tijd om de raad goed toe te rusten voor het werk wat hen te doen staat. Daarbij helpt een heldere visie op medezeggenschap, om zo gezamenlijk te bepalen hoe je de invloed van jongeren en ouders op de zorg organiseert. Tijd en aandacht is nodig voor een stevig fundament van medezeggenschap in de jeugdzorg.

Beginnen bij de basis

In 2021 begeleidt LOC jeugdzorgorganisaties bij het versterken en faciliteren van de medezeggenschap. Uitgangspunt is dat de gehele organisatie doordrongen raakt van de meerwaarde van medezeggenschap. Waar aan het perspectief en de belangen van jongeren en ouders recht wordt gedaan. Tijdens deze begeleiding besteden we volop aandacht aan een visie op medezeggenschap, een passende structuur, heldere afspraken en het samenstellen van een team. Daarnaast kunnen we een cursus geven over de Wmcz 2018 aan zowel de cliëntenraad, het bestuur, kwaliteitsmedewerkers en managers. We kunnen deze trajecten zonder aanvullende kosten aanbieden. Vanzelfsprekend vragen we wel commitment van de jeugdzorgorganisatie. 

Voor wie

Voor bestuurders, bestuurssecretarissen en kwaliteitsmedewerkers van jeugdzorgaanbieders.

Online introductie 

Tijdens een online introductie zal een adviseur van LOC informatie geven aan geïnteresseerden en vragen beantwoorden.  

Enthousiast of nieuwsgierig? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier!

Contact

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00. Onze adviseurs Jeugd helpen je graag!

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese