Online ver­diepingscur­sus Medezeg­genschap (VOL)

  • 9 december 2021
  • 10:30 - 12:00
  • Online, vanaf je eigen locatie

Let op: deze cursus is volgeboekt, je kunt je niet meer aanmelden.

Sinds 1 juli 2020 is de Wmcz 2018 van kracht. Instellingen en cliëntenraden hebben hun afspraken over medezeggenschap opnieuw moeten vastleggen in de medezeggenschapsregeling. 

In de medezeggenschapsregeling staan de afspraken tussen zorginstelling en cliëntenraad. De medezeggenschapsregeling vervangt het instellingsbesluit en de samenwerkingsovereenkomst die op basis van de Wmcz uit 1996 zijn opgesteld. Wat is de visie op medezeggenschap? Hoe geef je medezeggenschap vorm en inhoud? Hoe ga je om met advies- en instemmingsrechten? Wat is er nodig om medezeggenschap (nog) beter te laten verlopen? Tijdens de online cursus wordt ingegaan op deze en andere vragen.

Voor wie

De online verdiepingscursus Medezeggenschap is bedoeld voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in alle sectoren. 

Vanuit een cliëntenraad kan maximaal 1 persoon deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Er is plaats voor 8 deelnemers, dus meld je gauw aan! 

Let op: deze online cursus is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. Wil je deelnemen aan de online cursus? Dat kan. 

Kosten

Deelname aan de online cursus is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer.

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Hoe werkt een online cursus?

De cursus wordt online verzorgd door een van de LOC-adviseurs. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online cursus.
Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de cursus precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online verdiepingscursus heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging van deelname of een bericht dat de cursus al vol was.

Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese