Regionale bijeen­komst voor cliënten­raden in Friesland

  • 20 januari 2021
  • 13:30 - 16:00
  • Online, vanaf je eigen locatie

Als LOC vinden we het belangrijk om cliëntenraden op regionaal niveau met elkaar in contact te brengen. Omdat we zien dat het vormen van een regionaal netwerk van meerwaarde is: deelnemers wisselen kennis en ervaring uit en leren zodoende van elkaar. Daarnaast is het interessant om zo nu en dan eens buiten de eigen cliëntenraad te kijken en te leren van verschillen tussen raden en organisaties. Daarom organiseren we in 2021 een aantal regionale bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten bespreken deelnemende cliëntenraden actuele onderwerpen met elkaar, zoals het inpassen van de nieuwe Wmcz in eigen werkzaamheden. Ook komen interessante thema’s als dwang en drang en goede omgang met de Raad van Bestuur aan de orde. Bij iedere bijeenkomst is een LOC-adviseur aanwezig om kennis en ervaring te delen.

De regionale bijeenkomst Friesland vindt plaats op woensdag 20 januari 2021. Deze bijeenkomst vindt vanwege de huidige coronamaatregelen online plaats.

Actualiteiten

Voorbeelden van onderwerpen die tijdens de regionale bijeenkomsten besproken worden zijn bijvoorbeeld de coronamaatregelen, de nieuwe Wmcz en het betrekken van achterban. Maar ook onderwerpen als scheiden van wonen en zorg, gevolgen van de marktwerking en nieuwe wet- en regelgeving komen aan bod.

Kennis & kunde uitwisselen

Tijdens de regionale bijeenkomsten wordt er voldoende tijd ingeruimd voor gesprekken tussen cliëntenraadsleden onderling om kennis en kunde uit te wisselen en elkaar zodoende te versterken.

Het programma

  • Plenaire opening over het betrekken van de achterban in tijden van corona;
  • Uitwisseling tussen raden over het betrekken van de achterban in kleine deelgroepen;
  • Plenaire terugkoppeling vanuit de deelgroepen;
  • Tot slot staan we stil hoe nieuwe leden te werven in tijden van corona.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor cliëntenraden in Friesland die actief zijn in alle sectoren.

Hoe werkt een online workshop?

Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online workshop.
Na bevestiging van deelname ontvang je een mail met het programma en hoe de workshop in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online workshop heb je een beeldscherm nodig (computer, Ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Er is een handleiding digitale vaardigheden ontwikkeld door LOC, waarin we je stapsgewijs uitleggen hoe je Google Meet kunt gebruiken. Deze kun je aanvragen bij LOC-adviseur Ruben: r.zelissen@loc.nl.

Kosten

Deelname aan de online bijeenkomst is kosteloos.

Vragen?

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese