Regionale bijeen­komst voor cliënten­raden Limburg

  • 22 april 2021
  • 11:00 - 12:30
  • Online, vanaf je eigen locatie

Als LOC vinden we het belangrijk om cliëntenraden op regionaal niveau met elkaar in contact te brengen. Omdat we zien dat het vormen van een regionaal netwerk van meerwaarde is: deelnemers wisselen kennis en ervaring uit en leren zodoende van elkaar. Daarnaast is het interessant om zo nu en dan eens buiten de eigen cliëntenraad te kijken en te leren van verschillen tussen raden en organisaties. Daarom organiseren we in 2021 een aantal regionale bijeenkomsten.

Netwerk LOC-Limburg
Het Netwerk LOC-Limburg organiseert op 22 april 2021 een online bijeenkomst rondom het thema: Contact naar en met de achterban en medezeggenschap bij besluiten over de corona-aanpak binnen zorginstellingen.

Thema

De corona-aanpak binnen zorginstellingen vraagt om een evenwicht tussen menselijkheid en veiligheid. En dat doe je met elkaar: de mensen die zorg krijgen, hun naasten en de zorgverleners. De cliëntenraad heeft een belangrijke rol om in alle afwegingen vooral de menselijkheid te blijven bewaken. En het perspectief van bewoners en naasten in te brengen. Daarom is het van groot belang dat bestuurders de cliëntenraden betrekken bij besluiten over bijvoorbeeld bezoekersregelingen. Waarover kan de cliëntenraad adviseren en waarover heeft de cliëntenraad geadviseerd? Hoe houd je contact naar en met de achterban? Hoe wordt geëvalueerd en hoe worden lessen getrokken? Over deze en andere vragen en ervaren dilemma’s kan worden uitgewisseld tijdens de online bijeenkomst.

Programma:

  1. Welkom – door dagvoorzitter Ine Helwig, vrijwilliger netwerk LOC Limburg
  2. Inleiding op het thema – door José Broers, adviseur cliëntenmedezeggenschap
  3. Ervaringen delen: Contact naar en met de achterban en medezeggenschap bij besluiten over de corona-aanpak binnen zorginstellingen. Terugblik, evaluatie en vooruitblik
  4. Conclusies en (vervolg)afspraken
  5. Sluiting

Voor wie bestemd?

Leden van cliëntenraden in Limburg.

Informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij de vraagbaak van LOC via telefoonnummer (030) 284 32 00 of vraagbaak@loc.nl of bij José Broers, die via e-mailadres j.broers@loc.nl bereikbaar is. We rekenen geen kosten voor deelnemende cliëntenraden.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online cursus heb je een beeldscherm nodig (computer, Ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.