Regionale bijeen­komst voor cliënten­raden Noord-Hol­land

  • 5 juni 2021
  • 10:00 - 11:30
  • Online, vanaf je eigen locatie

Als LOC vinden we het belangrijk om cliëntenraden op regionaal niveau met elkaar in contact te brengen. Omdat we zien dat het vormen van een regionaal netwerk van meerwaarde is: deelnemers wisselen kennis en ervaring uit en leren zodoende van elkaar. Daarnaast is het interessant om zo nu en dan eens buiten de eigen cliëntenraad te kijken en te leren van verschillen tussen raden en organisaties. Daarom organiseren we in 2021 een aantal regionale bijeenkomsten.

Helaas kunnen we niet fysiek afspreken, niettemin hebben we een mooi programma voor jullie klaar staan.

Thema

In deze bijeenkomst zal Atze Boerstra, hoogleraar gebouwinstallaties van de TU Delft, deelnemers nader informeren over de noodzaak tot het ontwikkelen van een standaard technisch programma van eisen (PvE) voor verpleeghuizen. Bedoeld wordt een standaard PvE dat als uitgangspunt gehanteerd kan worden bij nieuwbouwprojecten en bij ingrijpende renovaties. Hierin wordt met name ingegaan op algemene binnenmilieu-eisen en specifiek maatregelen die de risico’s van overdracht van virusinfecties via de lucht beperken.

Atze heeft al eerder zijn medewerking verleend aan het tot stand komen van het gepubliceerde “programma van eisen frisse scholen “alsmede “het PVE gezonde kantoren “. Hij zal tijdens de presentatie o.a. ingegaan op de achtergronden van de in die PvE’s gehanteerde prestatie-eisen.

Gezien het goed functioneren van de technische installaties in een verpleeghuis van essentieel belang is voor een goed binnenmilieu en aangename en gezonde huisvesting,  is bij deze bijeenkomst de mogelijkheid aanwezig om een medewerker van de zorgaanbieder die verantwoordelijk is voor het onderhoud dan wel betrokken is bij nieuwbouw en/of renovaties van betreffende locatie door u zonder kosten uit te nodigen.

Indien er reeds vragen zijn over het onderwerp dat Atze Boerstra gaat behandelen, dan kan je deze al stellen via het aanmeldformulier. Tijdens de bijeenkomst zal hierop nader worden ingegaan.

Programma:

10.00 uur Ontvangst en toelichting op noodzaak t.a.v. een “PvE frisse verpleeghuizen“
10.10 uur Presentatie door prof. dr. ir. Atze Boerstra
10.55 uur Pauze
11.00 uur Beantwoorden vragen en discussie
11.30 uur Afsluiting

Voor wie bestemd?

Leden van cliëntenraden in regio Noord-Holland.

Informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij de vraagbaak van LOC via telefoonnummer (030) 284 32 00 of vraagbaak@loc.nl. We rekenen geen kosten voor deelnemende cliëntenraden.
Mocht je deze uitnodiging via via hebben ontvangen en willen komen: meld je dan wel aan, dan houden we rekening met je komst.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online cursus heb je een beeldscherm nodig (computer, Ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.
Mocht je hulp kunnen gebruiken bij het inloggen in Google Meet? Neem contact op de organisatoren, dan sturen we een gebruikshandleiding toe hoe in te loggen. 

Aanmelden

Klik op de onderstaande knop om je aan te melden. Het is niet mogelijk om meerdere personen tegelijk aan te melden. We vragen iedereen zich afzonderlijk aan te melden.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese