Eten drinken en aan­vullen­de diensten (Themabijeen­komst Platform Cliënten­raden Amsterdam) (gean­nuleerd)

Let op: in verband met de ontwikkelingen en geldende adviezen rondom het coronavirus is deze bijeenkomst geannuleerd. Meer informatie lees je in dit bericht

De maaltijd, zeker in gevallen dat die gezamenlijk wordt gebruikt, is een belangrijk moment van de dag, waar de cliënten dagelijks naar uitkijken. Natuurlijk is een goed verzorgde maaltijd belangrijk, maar ook de inrichting van het restaurant, de wijze van opdienen en de rol van de medewerkers. Over dit onderwerp organiseert het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg Amsterdam deze themabijeenkomst, ondersteund door LOC. Je bent van harte uitgenodigd.

Programma

In de nieuwe WMCZ heeft de cliëntenraad instemmingsrecht op algemeen beleid over voedingsaangelegenheden (eten en drinken), geestelijke verzorging, recreatiemogelijkheden of ontspanningsactiviteiten en maatschappelijke bijstand. Dit betekent dat cliëntenraden moeten instemmen met voorgenomen besluiten van zorgaanbieders, voordat zij deze kunnen uitvoeren.

Iedere zorgorganisatie hoort in overleg met de cliëntenraad een overzicht op te stellen, zodat het voor iedereen duidelijk is welke kosten worden betaald en wat voor eigen rekening van de cliënt komt. Het wassen van kleding, de kabelaansluiting en telefonie komen onder andere voor uw eigen rekening. Dit overzicht is gebaseerd op de landelijke richtlijnen (Wlz).

Steeds blijkt dat niet alle cliëntenraden goed op de hoogte zijn van hun rechten in deze voor cliënten belangrijke onderwerpen. De themabijeenkomst geeft u informatie, maar ook de uitwisseling van ervaringen op dit gebied komt aan de orde.

Praktische informatie

Het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg Amsterdam organiseert deze themabijeenkomst en wordt daarbij ondersteund Naast informatie over het onderwerp is er ook voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met collega-cliëntenraadleden. Alle bijeenkomsten worden gehouden in de dagbestedingslocatie De Elzen.

Er is een inloop vanaf 17.00 uur, waarbij altijd een kleine maaltijd wordt verzorgd. De toegang is gratis.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via info@clientenbelangamsterdam.nl

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.