Ver­diepingscur­sus medezeg­genschap

  • 25 september 2023
  • 11:00 - 15:00
  • Randerode, Zr. Meyboomlaan 10 7334 DV Apeldoorn

Verdieping in en verstevigen van medezeggenschap

Sinds 1 juli 2020 zijn de Wmcz 2018 en het besluit Wmcz 2018 van kracht: dit betekent veel voor de rechten en plichten van cliëntenraden en zorgaanbieders.

Tijdens deze verdiepingscursus gaan we dieper in op de stof die we behandelen bij de Basiscursus medezeggenschap. Er komen vragen aan bod als: Hoe geef je cliëntenmedezeggenschap vorm en inhoud? Wat betekent advies- en instemmingsrecht? Waarover heeft de cliëntenraad advies- en instemmingsrecht? Wat is het recht op bindende voordracht? Wat is het enquêterecht? Hoe kun je rechten uitoefenen? En wat is er nodig om medezeggenschap (nog) beter te laten verlopen? 

Tijdens de verdiepingscursus is er volop ruimte voor vragen en uitwisseling, waarbij ieder vanuit zijn/haar eigen rol en verantwoordelijkheden eraan kan bijdragen dat de positie van de cliëntenmedezeggenschap wordt verstevigd. Met als -uiteindelijke- doel het realiseren van waardevolle zorg voor cliënten.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor cliëntenraadsleden in alle sectoren.

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal drie leden deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op locatie. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Kosten

Deelname aan de cursus is kosteloos voor cliëntenraden die lid zijn van LOC. Ook ondersteuners van cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen kosteloos deelnemen. Niet-leden betalen € 175,- p.p. voor de cursusdag (inclusief lunch) of € 95 p.p. voor alleen het ochtendprogramma. Is je cliëntenraad nog niet lid van LOC? Bekijk hier de lidmaatschapsvoordelen.

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht. Zonder afmelding brengt LOC € 50,- in rekening.

Aanmelden

Vul via onderstaande knop het aanmeldformulier in om je aan te melden voor deze cursus.

Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de bijeenkomst, vragen wij je om dit uiterlijk 48 uur van tevoren te laten weten via loc@loc.nl. Bij een te late afmelding zijn we helaas genoodzaakt om een factuur te sturen ter hoogte van het tarief voor niet-leden.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese