Ver­diepingscur­sus medezeg­genschap

  • 9 juni 2022
  • 11:00 - 15:00
  • 1 groep in Haarlem en 1 groep online

Verdieping in en verstevigen van medezeggenschap

Per 1 juli 2020 zijn de Wmcz 2018 en het besluit Wmcz 2018 van kracht: dit betekent veel voor de rechten en plichten van cliëntenraden en zorgaanbieders. Tijdens deze verdiepingscursus gaan we dieper in op de stof die we behandelen bij de basiscursus medezeggenschap. Er komen vragen aan bod als: Hoe geef je cliëntenmedezeggenschap vorm en inhoud? Wat betekent advies- en instemmingsrecht? Waarover heeft de cliëntenraad advies- en instemmingsrecht? Wat is het recht op bindende voordracht? Wat is het enquêterecht? Hoe kun je rechten uitoefenen? En wat is er nodig om medezeggenschap (nog) beter te laten verlopen? Tijdens de verdiepingscursus is er volop ruimte voor vragen en uitwisseling, waarbij ieder vanuit zijn/haar eigen rol en verantwoordelijkheden eraan kan bijdragen dat de positie van de cliëntenmedezeggenschap wordt verstevigd. Met als -uiteindelijke- doel het realiseren van waardevolle zorg voor cliënten.

Programmatijden

10.45 uur – Inloop

11.00 – 12.30 uur Ochtendprogramma

12.30 – 13.30 uur Lunch

13.30 – 15.00 uur Middagprogramma


Tijdens het ochtendprogramma staan we stil bij het waarom van medezeggenschap en geven we informatie over de wettelijke basis van medezeggenschap (de Wmcz 2018). Na de pauze start om 13.30 uur het middagprogramma. We gaan in het middagprogramma met elkaar in gesprek over hoe je medezeggenschap vorm en inhoud kunt geven. Om 15.00 uur sluiten we af.

Deelnemen in Haarlem of online

De verdiepingscursus wordt aangeboden in twee verschillende groepen. Fysiek vindt de cursus plaats in Haarlem. Op hetzelfde moment wordt de verdiepingscursus ook online aangeboden. Je kunt in het aanmeldformulier met welke groep je meedoet: in Haarlem of online.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor cliëntenraadsleden in alle sectoren.

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal drie leden deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op locatie. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Kosten

Deze cursus is gratis voor leden van LOC, voor niet leden kost deze cursus € 175,-. (inclusief lunch).

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht. Zonder afmelding brengt LOC € 50,- in rekening.

Aanmelden

Vul via onderstaande knop het aanmeldformulier in om je aan te melden voor deze cursus.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.