Voor­zitterscur­sus VVT (VOL) (gean­nuleerd)

Let op: in verband met de ontwikkelingen en geldende adviezen rondom het coronavirus is deze bijeenkomst geannuleerd en wordt deze naar een later moment verschoven. Meer informatie lees je in dit bericht

Deze cursus is volgeboekt. Je kunt jezelf nog wel op de reservelijst laten zetten. Mocht er een plekje vrijkomen dan nemen we contact met je op.

LOC organiseert in het voorjaar van 2020 opnieuw een cursus voor (vice-)voorzitters van lokale en centrale cliëntenraden in de sector Verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT).

Inhoud cursusdagen

Tijdens cursusdag 1 en 2 gaat het over de visie van de cliëntenraad, de rol van de (vice-)voorzitter, aspecten van vergaderen, motiveren van leden en samenwerking met de ondersteuner.

Na ongeveer twee maanden is er een terugkombijeenkomst en staat de uitwisseling van ervaringen centraal. Deelname aan de terugkomdag is alleen mogelijk als aan cursusdag 1 en/of 2 is deelgenomen.

Het is mogelijk om voor één, twee of drie dagen in te schrijven. Trainers en adviseurs, verbonden aan LOC, José Broers, Karst IJszinga en Theo van Ooi, begeleiden de cursusdagen.

Data en tijden

De LOC-cursussen voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden in de VVT zijn gepland op de volgende data:

Cursusdag 1: 14 maart 2020 – Thema: De visie van de cliëntenraad en de functie van voorzitter van de cliëntenraad
Cursusdag 2: 4 april 2020 – Thema: Aspecten van vergaderen; motiveren van leden; samenwerking met de ondersteuner
Terugkomdag: 13 juni 2020 – Thema: Uitwisseling van ervaringen in de praktijk. Met elkaar in gesprek over omgaan met dynamiek in de cliëntenraad en het effectief presenteren van standpunten van de cliëntenraad.

Elke cursusdag kent dezelfde tijdsindeling:

11.00 – 12.30 uur – Ochtendprogramma

12.30 – 13.30 uur – Lunch

13.30 – 15.00 uur – Middagprogramma

Kosten

Voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden die zijn aangesloten bij LOC zijn er géén kosten verbonden aan deelname aan de cursusdag(en). Niet-leden betalen € 195,00 p.p. per cursusdag. Bij inschrijving voor drie dagen bedragen de kosten in totaal € 495,00 p.p.

Het minimum aantal deelnemers is tien. In februari krijg je bevestiging dat de cursus doorgaat. Wanneer de cursus doorgaat en je je niet afmeldt vóór 1 maart, dan brengt LOC € 50,- p.p. per aangemelde cursusdag in rekening.

Meer informatie

Voor meer informatie zie ook de LOC-brochure “Voorzitter cliëntenraad” . Wil je meer informatie over de cursus of om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op maat voor voorzitters van lokale cliëntenraden binnen één organisatie, dan kan je contact opnemen met de LOC Vraagbaak: e-mail: vraagbaak@loc.nl of telefoon: 030 284 3200

LET OP! Deze cursus is volgeboekt. Je kunt jezelf nog wel op de reservelijst laten zetten. Mocht er een plekje vrijkomen dan nemen we contact met je op.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese