Voor­zitterscur­sus VVT

LOC organiseert in het najaar 2023 opnieuw een cursus voor (vice-)voorzitters van lokale en centrale cliëntenraden in de sector Verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT).

Inhoud cursusdagen

Cursusdag 1 en 2 gaan over de visie van de cliëntenraad, de rol van de (vice-)voorzitter, aspecten van vergaderen, motiveren van leden en samenwerking met de ondersteuner.

Door middel van uitwisseling kom je tijdens de cursus tot inzichten hoe je je rol als voorzitter in kunt vullen. Op basis van de LOC-brochure Hoe (bege)leid je de vergadering, bekijken we hoe je met het ‘wat’ uit de brochure het ‘hoe’ van je rol als voorzitter vorm en inhoud kunt geven.

Na een maand is er een terugkombijeenkomst en staat de uitwisseling van ervaringen centraal. Deelname aan de terugkomdag is alleen mogelijk als je hebt deelgenomen aan cursusdag 1 en 2.

Trainers en adviseurs José Broers en Theo van Ooi, verbonden aan LOC, begeleiden de cursusdagen.

Data en tijden

De LOC-cursussen voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden in de VVT zijn gepland op de volgende data:

Cursusdag 1: 1 september 2023 – Thema: De visie van de cliëntenraad en de functie van voorzitter van de cliëntenraad
Cursusdag 2: 29 september 2023 – Thema: Aspecten van vergaderen; motiveren van leden; samenwerking met de ondersteuner
Terugkomdag: 10 november 2023 – Thema: Uitwisseling van ervaringen in de praktijk. Met elkaar in gesprek over omgaan met dynamiek in de cliëntenraad en het effectief presenteren van standpunten van de cliëntenraad.

Elke cursusdag kent dezelfde tijdsindeling:

11.00 – 12.30 uur – Ochtendprogramma

12.30 – 13.30 uur – Lunch

13.30 – 15.00 uur – Middagprogramma

Kosten

Voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden die zijn aangesloten bij LOC zijn er géén kosten verbonden aan deelname aan de cursusdag(en). Niet-leden betalen € 195,00 p.p. per cursusdag. Bij inschrijving voor drie dagen bedragen de kosten in totaal € 495,00 p.p.

Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden.

Half augustus krijg je bevestiging dat de cursus doorgaat. Wanneer de cursus doorgaat en je je afmeldt na half augustus, dan brengt LOC € 50,- p.p. per aangemelde cursusdag in rekening.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de cursus of om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op maat voor voorzitters van lokale cliëntenraden binnen één organisatie, dan kan je contact opnemen met de LOC Vraagbaak: e-mail: vraagbaak@loc.nl of telefoon: 030 284 3200

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese