Webinar toelichting model medezeg­genschapsregeling

  • 14 april 2020
  • 10:00 - 11:00
  • Online vanaf je eigen locatie

Tijdens dit webinar ontvang je een toelichting op de model medezeggenschapsregeling die LOC de afgelopen periode samen met ActiZ, GGZ Nederland en Zorgthuisnl heeft opgesteld.
(in de afrondende fase heeft de modelregeling vertraging opgelopen vanwege de coronacrisis – houd de wekelijkse nieuwsbrief in de gaten voor actuele informatie).

De medezeggenschapsregeling vervangt het instellingsbesluit en de samenwerkingsovereenkomst en legt de afspraken tussen zorginstellingen en cliëntenraden vast. LOC en de brancheorganisaties willen met een model medezeggenschapsregeling een voorzet geven voor deze afspraken. Zodat niet iedere bestuurder of cliëntenraad het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Programma

  • Thom van Woerkom vertelt over de totstandkoming van het model en geeft een uitgebreide toelichting op de verschillende onderdelen van de model medezeggenschapsregeling.
  • Cliëntenraden ontvangen handvatten en tips waar zij rekening mee moeten houden in het gesprek met zorginstellingen.
  • Er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor clientenraden uit alle sectoren en ondersteuners clientenraden.

Let op: de webinar is alleen toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. 

Kosten

Deelname is kosteloos voor cliëntenraden die lid zijn van LOC en hun ondersteuner.

Hoe werkt een Webinar?

Tijdens een Webinar doe je vanaf je eigen locatie mee aan een online cursus. Tijdens de cursus kun je via chat-functie vragen stellen.
Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de cursus precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze Webinar heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor dit webinar door op onderstaande knop te drukken

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese