Week van de Medezeg­genschap 2022

Voor het derde jaar op een rij organiseert LOC dit najaar de Week van de Medezeggenschap, van 3 tot en met 7 oktober. Dit wordt een week vol inspiratie, ontmoeting en verdieping in medezeggenschap en Waardevolle zorg.

De toekomst is Waardevolle zorg

De toekomst is Waardevolle zorg, dat is het thema van de Week van de Medezeggenschap die we van 3 tot en met 7 oktober organiseren. We willen in deze week vooruitkijken en samen nieuwe perspectieven ontwikkelen: hoe komen we via waardevolle medezeggenschap tot zorg die uitgaat van de waarde(n) van mensen? Durven we zelfs nog verder te dromen: een Waardevolle samenleving? Wat is er nodig om daadwerkelijk ruimte te maken voor iedereen? De ruimte om te leven en de ruimte voor zorg en ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben. En hoe dragen we daaraan bij vanuit de medezeggenschap? De derde Week van de Medezeggenschap barst van de voorbeelden die laten zien hoe we hiermee aan de slag kunnen.

Bekijk het programma van de Week van de Medezeggenschap per dag:


Of: Download het complete programma

Programma fysiek en online

In de Utrechtse locatie Kanaal30 bieden we samen met vele betrokkenen uit ons netwerk een scala aan sessies met tips en handvatten om de medezeggenschap te versterken, te groeien in vaardigheden of inspiratie op te doen. Ook is er volop ruimte voor uitwisseling met andere cliëntenraadsleden, ondersteuners, bestuurders en andere betrokkenen.

Veel leden van LOC geven aan dat ze de voordelen van online bijeenkomsten ook prettig vinden. Daarom zorgen we deze week dat een gedeelte van het programma ook online te volgen is.

In eigen setting de meerwaarde van medezeggenschap zichtbaar maken

Ook dit jaar willen we je aanmoedigen om tijdens de Week van de Medezeggenschap op je eigen plek de meerwaarde van medezeggenschap zichtbaar te maken. Vorig jaar werden we overweldigd door het enthousiasme en alle acties door het hele land. In het programma reserveren we daar ruimte voor op vrijdag 7 oktober, maar kies vooral een moment of actie die passend is. Bekijk voorbeelden en inspireer anderen via praat-mee.

Gratis voor leden van LOC

Deelname aan de Week van de Medezeggenschap is kosteloos voor voor leden van LOC. Wie nog geen lid is van LOC betaalt € 195,- om een dag deel te nemen in Utrecht (inclusief lunch) of €25,- per online sessie.

Door nu lid te worden, kun je als hele cliëntenraad direct kosteloos meedoen met de Week van de Medezeggenschap. Bovendien profiteer je gelijk van alle voordelen die het lidmaatschap te bieden heeft. Cliëntenraden die in 2022 lid worden van LOC betalen nog maar 151 euro (pakket 1) of 219 euro (pakket 2) contributie in 2022. Daarmee kunnen alle leden van de raad direct deelnemen aan de Week van de Medezeggenschap. Het lidmaatschap loopt dan – inclusief contributie –  wel door in 2023. Bekijk alle lidmaatschapsvoordelen

Aanmelden

Via onderstaande knoppen kun je je aanmelden om het programma in Utrecht bij te wonen of om onderdelen van het programma online te volgen.


Goed om te weten:

  • Je kiest vooraf zelf aan welke sessies je wil deelnemen. Wanneer een sessie volgeboekt is, vermelden we dit in het programma.
  • Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn, vragen wij je om dit uiterlijk 14 dagen van tevoren te laten weten via loc@loc.nl. Bij een te late afmelding zijn we helaas genoodzaakt om een factuur te sturen ter hoogte van het tarief voor niet-leden.
  • We houden tijdens deze week uiteraard rekening met de eventueel dan geldende maatregelen rondom corona. Zo kan iedereen op een prettige manier deelnemen.
  • Bekijk de uitnodigin van LOC-coördinator Thom van Woerkom:

Vragen?

Heb je een vraag over de Week van de Medezeggenschap of over je aanmelding, neem dan vooral contact op met de Vraagbaak van LOC. We zijn iedere werkdag bereikbaar van 09.00 – 17.00 via 030 – 284 3200 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Ideeën?

Uiteraard is jouw mening van harte welkom. Misschien heb je tips en suggesties voor tijdens de week. Of misschien wil je zelf wel een bijdrage leveren. We horen graag van je! Jouw tips en ideeën zijn welkom. Neem contact op via 030 – 284 3200 of stuur een e-mail naar vraagbaak@loc.nl.

En… grijp je ook dit jaar de kans om juist tijdens deze week de meerwaarde van medezeggenschap binnen je eigen organisatie op de kaart te zetten? Afgelopen jaren kwamen er veel mooie voorbeelden voorbij!

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.