Henny van Uden

Over mij

Ik zie veel organisaties zich terugtrekken verder van de klant vandaan, alleen bereikbaar via internet, een telefoonnummer verstopt ergens in het web. Daar maak ik mij zorgen om, omdat 10% van onze inwoners misschien wel geen toegang meer kan vinden. Misschien wel de groep die dit het hardste nodig heeft. Dat is mijn drijfveer om er voor te zorgen dat onze welzijnsorganisatie niet die richting ingaat ondanks wat alle opdrachtgevers (gemeenten) willen. een weg vinden zodat het geluid van de klant wordt gehoord.

Wat ik wil halen uit dit netwerk

Ideeën uit wisselen van ervaringen van anderen leren. De ! zorgketen! moet gesloten worden is bij ons gemeentelijk beleid ten voordele van de cliënt zodat niemand tussen de wal en het schip valt. mooi streven. In een gesloten keten kan de cliënt ook altijd tegen de zelfde muur van onbegrip. Waar vind hij hulp buiten de zorgketen om toegang tot de zorgketen te krijgen. Samen met andere cliëntenraden onderzoek doen naar ervaringen van klanten

Ik wil ook iets brengen, namelijk

Ik heb veel informatie over Persoonsgeboden budgetten, en waar nodig wil ik deze informatie graag delen met anderen. Ik weet dat er veel vraag naar ondersteuning is bij Persoonsgebonden budgetten en toch word daar lokaal nauwelijks aandacht aan besteed. Helaas kan ik nog weinig inbrengen op gebied van cliëntenraden daarvoor ben ik er te kort actief in. Dat leer ik graag van anderen.

Organisatie

Clientenraad Ons Welzijn

Locatie in het land waar jouw/​de activiteiten van de organisatie vooral plaatsvin­den

Oss

Omschrij­ving van de organisatie-ac­tiviteiten en wat ik doe

Ik ben sinds februari 2019 voorzitter van de cliënten raad van Ons Welzijn. Onze cliënten wonen in een regio van 6 gemeenten, mijn uitdaging is om de ervaringen van onze cliënten op tafel te krijgen zodat wij als cliëntenraad de rauwe werkelijkheid van ervaringen terug kunnen leggen in onze organisatie, zodat zij hun dienstverlening hierop kunnen verbeteren.

Wat ik nog wil delen met dit netwerk

Ik hoop mede via dit netwerk in contact te komen met andere cliëntenraden onze regio. Veghel Uden Oss Boekel St Oedenrode. De Cliënten van onze organisatie wonen thuis, bij thuiszorgorganisaties en GGZ ondersteuning organisaties, et cetera wonen mensen ook thuis dus gewoon in de stad in de wijk. Wat kunnen we samen doen?

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.