Leergang ondersteuner cliënten­raden

Speciaal voor ondersteuners van cliëntenraden biedt LOC twee keer per jaar een leergang aan. De leergang richt zich op verdieping van je functioneren als ondersteuner in de dagelijkse praktijk. 

De ontwikkeling van de beroepshouding in combinatie met het leren van vaardigheden, is de kern van deze leergang. Je krijgt handvatten om je rol en positie als ondersteuner te verstevigen en daarmee de medezeggenschap te versterken. 

De leergang bestaat uit 4 modules. Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar. Er zijn altijd twee gecertificeerde trainers aanwezig.

  • De eerste bijeenkomst richt zich op: organiseren, administreren, basishouding, rol/positie en de achterban
  • De tweede bijeenkomst ligt het accent op: wet- en regelgeving (rechten van de cliëntenraad en rechten van cliënten) 
  • De derde bijeenkomst focussen we meer op: coachen van de cliëntenraad en het medezeggenschapsproces
  • De vierde bijeenkomst richt zich op het ontwikkelen van strategie. Denk aan interne/externe contacten, de relatie tot de zorgaanbieder, waardevolle zorg en de visie van de cliëntenraad.

Ondersteuners uit verschillende sectoren volgen gezamenlijk de leergang. Dit kan tot nieuwe perspectieven leiden en de aanpak om tot oplossingen te komen is steeds dezelfde, ook al werk je in een andere sector. 

Mocht een hele grote groep vanuit een specifieke sector zich aanmelden voor een leergang dan kijken we altijd even of we de groep splitsen.

Direct aanmelden voor de leergang

Voor meer informatie over de leergang kun je contact opnemen met de vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.