Leergang ondersteuner cliënten­raden

LOC biedt twee keer per jaar een leergang ondersteuner cliëntenraad aan. De leergang richt zich op verdieping van je functioneren als ondersteuner in de dagelijkse praktijk.

De ontwikkeling van de beroepshouding in combinatie met het leren van vaardigheden, is de kern van deze leergang. Je krijgt handvatten om je rol en positie als ondersteuner te verstevigen en daarmee de medezeggenschap te versterken. 

De leergang bestaat uit 4 dagen van 10 tot 16 uur. Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar (zolang de leergang digitaal wordt gegeven is het maximum aantal deelnemers 8). Er zijn altijd twee gecertificeerde trainers aanwezig. 

  • De eerste bijeenkomst richt zich op je basishouding en positie als ondersteuner en wat de Wmcz 2018 betekent voor jouw rol als ondersteuner
  • In de tweede bijeenkomst gaan we verder met de Wmcz 2018 en bespreken we de methodiek van het ondersteunen en diverse technieken die je daarbij in kan zetten, aan de hand van (eigen) praktijkvoorbeelden. 
  • De derde bijeenkomst focussen we meer op de rechten van cliënten omdat die belangrijk zijn voor raden. Verder bespreken we casuïstiek waarbij er aandacht is voor basishouding, methodiek, technieken van het ondersteunen.
  • De vierde bijeenkomst richt zich op een aantal specifieke thema’s aansluitend bij de vragen van de deelnemers. Denk aan interne/externe contacten, de achterban van de raad, de relatie tot de zorgaanbieder, waardevolle zorg en de visie van de cliëntenraad. We sluiten af met de oefening ‘jij als ondersteuner in je rol’.

Ondersteuners uit verschillende sectoren volgen gezamenlijk de leergang. Dit kan tot nieuwe perspectieven leiden en de aanpak om tot oplossingen te komen is steeds dezelfde, ook al werk je in een andere sector. 

Mocht een hele grote groep vanuit een specifieke sector zich aanmelden voor een leergang dan kijken we altijd even of we de groep splitsen.

Data najaar 2021:

  • 14 september 2021
  • 12 oktober 2021
  • 16 november 2021
  • 7 december 2021

Kosten: € 1.580,00 voor de gehele leergang. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Direct aanmelden voor de leergang

Voor meer informatie over de leergang kun je contact opnemen met de vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese