Advies aan bestuurder over de begroting van 2023

Geplaatst op 10 oktober 2022

In het najaar is het voor zorgorganisaties tijd om de begroting voor het komende jaar op te stellen. De cliëntenraad adviseert over de begroting en de jaarrekening. Vanuit LOC ondersteunen we je graag bij het lezen en adviseren over de begroting. Leden van de expertpool Zorg & Geld staan klaar om je verder te ondersteunen bij dit thema. De leden van deze expertpool hebben een financiële achtergrond en helpen cliëntenraden in de advisering aan bestuurders over de financiën. Daarnaast hebben we een handreiking en bewaarkaart voor cliëntenraden bij het ‘Adviseren over de begroting en jaarrekening’.

Heb je zelf een financiële achtergrond en lijkt het je leuk om met je expertise bij te dragen aan betere advisering door cliëntenraden? De expertpool Zorg & Geld zoekt versterking. Neem graag contact op met de Vraagbaak van LOC voor meer informatie.

Ondersteuning bij adviseren over financiën

Aarzel niet contact op te nemen, zodat je met kennis van zaken met de bestuurder in gesprek kan over de begroting van 2023!

De Expertpool Zorg en Geld ondersteunt cliëntenraden bij het begrijpelijk maken van de cijfers in de jaarrekening. Ook biedt de pool ondersteuning bij het formuleren van goede vragen aan bestuurders. De Expertpool doet dit met gedegen kennis over jaarrekeningen en begrotingen en het verhaal áchter de cijfers. Met een ruime ervaring in de bestuurlijke context. Zo ondersteunt de Expertpool cliëntenraden om het adviesrecht op de jaarrekening goed in te vullen. Leden van de Expertpool hebben een financieel-juridische achtergrond en staan je graag ter zijde.
Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Herman Winkelhorst 1 jaar geleden

Goedemorgen,
Ik zou graag willen meepraten over de begroting van 2022. Zo wil ik wat meer inzicht krijgen in de financiële aspecten die spelen in de zorg.
 

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 1 jaar geleden

Dank voor je reactie Herman, kun je wellicht je contactgegevens toesturen aan vraagbaak@loc.nl? Dan neemt mijn collega Xandra contact met je op. 

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese