Advies­vangers jeugdzorg gezocht!

Geplaatst op 22 juni 2020

Als Adviesvanger begeleid je deelnemers tijdens een brainstorm. Alle deelnemers hebben ervaring met de jeugdzorg. Net als de Adviesvanger. Tijdens de brainstorm haal je aan de hand van een vraag bij de deelnemers ideeën of adviezen op. Om dit te kunnen, krijg je eerst een training. Wil jij ook Adviesvanger worden, meld je dan aan voor de online kennismaking op 8 juli aanstaande.

Wat leer je in de training?

In de training leer je hoe je de deelnemers op een creatieve manier mee kunt laten denken over een vraag of probleem van een organisatie. En je leert om voor een groep te staan. Nadat je de training hebt gevolgd en een brainstorm hebt begeleid, krijg je een certificaat.

Wie maken gebruik van Adviesvangers?

Onder andere jeugdzorgorganisaties en gemeenten maken gebruik van Adviesvangers. Een vraag waar zij Adviesvangers voor inzetten, is bijvoorbeeld: Welke tips en ideeën hebben jongeren en ouders om de hulpverlening beter aan te laten sluiten bij hun wensen? Of: hoe kunnen we jongeren en ouders structureel invloed laten hebben op het beleid van de organisatie?

Wie zoeken we?

Heb jij ervaring in de jeugdzorg? Durf je voor een groep te staan en het gesprek aan te gaan? Kun je je inleven in anderen en wil je de jeugdzorg in Nederland verbeteren? Dan zoeken we jou!

Geef je op voor een online kennismaking

Op woensdag 8 juli om 16:00 uur maken we graag online kennis met je. We vertellen dan ook meer over de training om Adviesvanger te worden. En we vertellen over waar je na de training voor ingezet kunt worden.

Meld je aan en doe mee aan de kennismaking! Stuur een mail naar Dennis van den Brink van LOC Jeugd via d.vandenbrink@loc.nl of stuur een app naar 06-13 48 24 59. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

LOC ontwikkelde methode Adviesvangers
Bij vragen of problemen van cliënten zoeken organisaties steeds vaker naar manieren om cliënten te betrekken bij het zoeken naar oplossingen. Om dit op een creatieve en laagdrempelige manier te doen, ontwikkelden LOC Waardevolle zorg en Kuseema de methode Adviesvangers. 
Adviesvangers zijn getrainde ervaringsdeskundigen die via een brainstormsessie ideeën ophalen uit de doelgroep waar ze ook zelf toe behoren. Jongeren voor jongeren, ouderen voor ouderen etcetera.
De methode Adviesvangers van LOC Waardevolle zorg en Kuseema staat op het Participatiekompas. Dat is een website die de weg wijst naar kennis en praktijkervaringen over patiënten- en cliëntenparticipatie in onderzoek, beleid en kwaliteit van zorg. Zie de uitgebreide beschrijving van de methode Adviesvangers op het Participatiekompas

Meer weten?

  • Kijk hier voor meer informatie over de methode Adviesvangers.
  • Wil je als organisatie of gemeente ook aan de slag met Adviesvangers? Of wil je er eerst meer over weten? Neem dan contact op met LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00. Wij helpen je graag verder.
  • Aanmelden voor het kennismakingsgesprek op 8 juli 2020, om Adviesvanger te worden, doe je door te mailen naar d.vandenbrink@loc.nl of een app te sturen naar 06-13 48 24 59.
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese