Afwegingskader code zwart VVT

Geplaatst op 2 maart 2021

De partijen V&VN, Verenso, Zorgthuisnl en ActiZ hebben een gezamenlijk afwegingskader gepubliceerd om werkgevers en medewerkers in de sector te helpen keuzes te maken, mocht ‘code zwart’ zich ooit voordoen. Het afwegingskader is bedoeld voor de hele VVT-sector: verpleeghuiszorg, kleinschalige woonvoorzieningen, kortdurende zorgvormen, wijkverpleging, dagbesteding, dagbehandeling en hulp bij het huishouden.

Het kader geeft inzicht in mogelijke stappen en keuzes die lokaal en regionaal kunnen worden gemaakt. En over de rol van de cliëntenraad daarbij. Vanuit de gedachte dat het belangrijk is om voorbereid te zijn op hoe te handelen in geval van nood.

De ontwikkeling van het afwegingskader heeft plaats gevonden in samenspraak met LOC Waardevolle Zorg (we droegen vooral bij door een bijlage te maken voor cliëntenraden), MantelzorgNL en Patiëntenfederatie Nederland. Het kader is voorgelegd aan ministerie van VWS, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en GGD/GHOR Nederland.
Daarnaast is afstemming gezocht met andere sectoren zoals huisartsen, ziekenhuizen en de gehandicaptenzorg.

Het afwegingskader is inmiddels door de betrokken partijen algemeen toepasbaar gemaakt, ook in geval van andere uitbraken van infectieziektes. Lees meer over of download het Afwegingskader Code zwart.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese