Alles over de regionale netwerken van LOC

Geplaatst op 15 februari 2021

In regionale netwerken ontmoeten cliëntenraden van verschillende organisaties elkaar voor inhoudelijke verdieping en uitwisseling. De meerwaarde ligt in het leren van andere organisaties. Hoe vertolken andere cliëntenraden op inspirerende wijze de stem van de cliënt aan de bestuurstafel? Hoe gaan andere raden om met zorginhoudelijke of bestuurlijke uitdagingen? Uitwisseling hierover geeft nieuwe inzichten, die direct toepasbaar zijn in de eigen werkzaamheden.

Waar zijn regionale netwerken inmiddels actief?

Er zijn 13 regionale netwerken van cliëntenraden: 10 in de provincie en 3 in grote steden. In 4 provincies wordt samengewerkt: in Overijssel & Flevoland en Groningen & Drenthe. Het overzicht van regionale netwerken is:

In provincies:
Zeeland                       
Limburg                     
Utrecht                       
Overijssel & Flevoland    
Groningen & Drenthe    
Brabant
Zuid-Holland
Gelderland
Friesland
Noord-Holland

In steden:
Amsterdam                  
Rotterdam
Den Haag

Wat zijn activiteiten die volgen vanuit regionale netwerken?

Per regio vindt er ongeveer twee keer per jaar een regionale netwerkbijeenkomst plaats. Het programma van een regionale bijeenkomst is een mix tussen inhoudelijke verdieping (vaak o.l.v. een spreker) en uitwisseling in deelgroepen tussen cliëntenraden/organisaties. De regionale bijeenkomsten worden aangekondigd op het platform van LOC.

Wat doe je als vrijwilliger binnen een regionaal netwerk? 

Regionale netwerken worden georganiseerd door regionale kartrekkers of regioteams bestaande uit regionale vrijwilligers van LOC. Met ondersteuning van LOC in de communicatie en organisatie, organiseren regionale vrijwilligers de regionale bijeenkomsten. Zij bepalen inhoudelijke thema’s, zorgen voor uitnodigingen en het welkom heten van de deelnemers.

Hoe meld je je aan als vrijwilliger bij een regionaal netwerk?

Vind jij het leuk om betrokken te raken bij de regionale netwerken van LOC? We hebben met enige regelmaat vacatures voor regionale vrijwilligers. Wil je meer informatie over de rol van regionale vrijwillig en/of je aanmelden voor deze functie? Neem contact op met Ruben Zelissen, LOC Facilitator regionale netwerken, op r.zelissen@loc.nl.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese