Animatie: Hoe kan je je inzetten voor goede medezeg­genschap?

Geplaatst op 13 november 2020

Sinds 1 juli 2020 valt de jeugdzorg binnen de reikwijdte van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen: de Wmcz 2018. Voor LOC Jeugd is dat een goed moment om jeugdzorgorganisaties, jongeren en ouders bewust te maken van de meerwaarde die medezeggenschap heeft. 

Daarom hebben we een animatie gemaakt waarin we uitleggen wat je als jongere of ouder voor de medezeggenschap van jouw jeugdzorgorganisatie kan betekenen. Ook kunnen bestaande raden de animatie gebruiken om hun zichtbaarheid te vergroten. Kijk de animatie hier:

Publicaties

Onlangs verscheen de publicatie: Opzetten cliëntenraad Een stappenplan voor jongeren en ouders. In deze brochure hebben we de benodigde stappen uiteen gezet om als jongere(n) en/of ouder(s) zelf aan de slag te gaan met het opzetten van een cliëntenraad.

We zien dat jeugdzorgaanbieders en cliëntenraden niet altijd een heldere visie op medezeggenschap hebben om de structurele invloed van jongeren en ouders op de zorg en ondersteuning goed te organiseren. Daarom publiceerde LOC ook de handleiding Visie op medezeggenschap. Die geeft een beeld van wat er nodig is om tot een gezamenlijke visie te komen. 

Meer weten?

  • Wij ondersteunen cliëntenraden in de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering zodat zij zo goed mogelijk de belangen van hun achterban kunnen behartigen. Hoe wij dat doen? Bekijk hier onze dienstverlening.
  • LOC Jeugd heeft nog veel meer brochures en hulpmiddelen die je kunnen helpen!
  • Heb je behoefte aan ondersteuning bij het opzetten van een cliëntenraad? Of heb je een vraag over medezeggenschap? Neem gerust contact op met de Vraagbaak van LOC Jeugd via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00. Onze adviseurs Jeugd helpen je graag!
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese