Belangrijk initiatief: Massaclaim jeugdzorg

Geplaatst op 2 maart 2023

Jongeren van 16 jaar en ouder en ouders die te maken hebben gehad met falende jeugdzorg kunnen vanaf 1 maart meedoen met een massaclaim. Om samen schade te verhalen op betrokken instanties: meldpunt Veilig Thuis, de Raad voor de Kinderbescherming, gesloten jeugdzorginstellingen en twee ministeries (Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Veiligheid en Justitie).

LOC deelt dit intitiatief omdat het van belang van zijn voor veel jongeren en ouders die te maken hebben met falende jeugdzorg. We steunen het initiatief niet actief, omdat het een initiatief voor individuen is. Lees hieronder meer informatie.

“Het SamenWerkingsVerband van Ouders met Jeugdzorg, van verschillende belanghebbenden, legde het idee voor een massaclaim voor aan een advocatenkantoor. Het advies dat volgde was duidelijk: zo’n claim kan kans maken. De Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis en de Gecertificeerde Instellingen geven ‘stelselmatig onzorgvuldig uitvoering’ aan onderzoeken achter uithuisplaatsingen en ondertoezichtstellingen en komen zo hun wettelijke verplichtingen niet na, zo kan in de rechtbank worden betoogd. En de staat? Die handelt mogelijk in strijd met het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind, is te lezen in het document dat deze site inzag.” Zo is te lezen in het Algemeen Dagblad.

De organisatie verwacht dat duizenden, zo niet tienduizenden gedupeerden zich melden.

Meer weten

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese