Betekenis­vol Meedoen: Week van de psychiat­rie 23-28 maart

Geplaatst op 27 januari 2020

De week van de psychiatrie is dit jaar van 23-28 maart, dit jaar is het thema “Betekenisvol meedoen”. Gedurende de week worden op verschillende plekken in het land activiteiten georganiseerd. Zaterdag 28 maart is de landelijke slotconferentie ‘BETEKENISVOL MEEDOEN’ in Utrecht.

Organiseer jij iets?

We willen landelijk graag aandacht geven aan alle lokale initiatieven. Om verbindingen te leggen en elkaar te inspireren. Organiseer jij iets, laat het dan graag weten via r.zelissen@loc.nl, 030 – 284 32 00 of Hof van Transwijk 2, 3526 XB in Utrecht.

Slotconferentie 28 maart in Utrecht

Zaterdag 28 maart is de landelijke slotconferentie ‘BETEKENISVOL MEEDOEN’  van de week van de psychiatrie.

Let op: in verband met de ontwikkelingen en geldende adviezen rondom het coronavirus is deze bijeenkomst afgelast. LOC annuleert alle bijeenkomsten tot 1 april, meer informatie lees je in dit bericht

Locatie Utrecht. Noteer deze datum alvast in je agenda: het belooft een bijzonder, inspirerende bijeenkomst te worden. Deelname is kosteloos, verdere informatie volgt. Je kunt je nu alvast aanmelden: klik hier.

Mooi programma in Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen wordt een mooi programma georganiseerd. De week van de psychiatrie wordt op 20 maart in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 in Geleen geopend met inspirerende sprekers, een ludieke theatervoorstelling en heerlijke soep met broodjes. Vervolgens zijn er elke dag op verschillende locaties uiteenlopende workshops. Op 28 maart is er in Glana Geleen een grote infomarkt en wordt de Week van de Psychiatrie op een betekenisvolle manier afgesloten. Voor meer informatie, klik hier.

Betekenisvol meedoen

“Het is belangrijk dat mensen, die te maken hebben met mentale uitdagingen, mee blijven doen of weer meer gaan doen in de samenleving. Gedacht kan worden aan rollen als: ouder, kind, broer, zus, collega, medewerker, student en vrijwilliger.

En niet alleen patiënt, er is zoveel meer.Het is belangrijk dat mensen deze rol actief invullen en daarbij geholpen worden als dat nodig is. Dan kan iedereen op een voor hem of haar Betekenisvolle manier Meedoen. Dat geeft zingeving, hoop en perspectief.

Betekenisvol Meedoen is helaas geen automatisme. Allerlei activiteiten van ervaringsdeskundigen (patiënten en naasten), hulpverleners en anderen die bevorderen dat mensen weer mee kunnen doen staan centraal in de Week van de Psychiatrie 2020.

Weer of blijven Meedoen op een manier die voor mensen Betekenisvol is: Betekenisvol Meedoen dus!

Meer weten?

Kijk op www.weekvandepsychiatrie.nl

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese