Video-explainers (alleen voor leden)

Geplaatst op 3 februari 2022

Begin het nieuwe jaar goed: verdiep je in nieuwe onderwerpen, verbreed je kennis en deel ervan uit! Naast alle brochures en compacte bewaarkaarten (ook digitaal), zijn er nu ook video-explainers over belangrijke thema’s voor de raad. Cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen de publicaties van hun interesse nu gemakkelijk aanvragen. Is je cliëntenraad nog geen lid van LOC en wil je meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap? Meer info vind je op clientenraad.nl/word-lid.

Nieuw! Video-explainers

In alle schriftelijke communicatie probeert LOC zo toegankelijk en begrijpelijk mogelijk te schrijven. B1-niveau (‘eenvoudig Nederlands’) is het uitgangspunt. Maar we realiseren ons dat tekst voor veel mensen niet de meest ideale manier is om informatie te verwerken. Daarom komen nu zes thema’s van medezeggenschap beschikbaar als explainer: een video waarin een adviseur van LOC uitleg geeft. De explainers worden begin 2023 exclusief beschikbaar gesteld voor aangesloten cliëntenraden en gaan over de volgende zes thema’s:

Welkom in de cliëntenraad

In deze video vertelt LOC-adviseur Klazien Teeuwissen wat er zoal komt kijken wanneer je lid wordt van een cliëntenraad: hoe vind je je weg in de wondere wereld van medezeggenschap? Cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen hier een link naar de video aanvragen.

Werven van nieuwe leden

Zonder leden, geen cliëntenraad. In deze video legt LOC-adviseur José Broers uit hoe je leden werft en behoudt: Hoe zorg je ervoor zorgt dat de cliëntenraad een goed functionerend geheel is? Ook legt ze uit hoe je de verantwoordelijkheid van het werven van nieuwe leden gezamenlijk draagt met de zorgorganisatie. Cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen hier een link naar de video aanvragen.

Rol van de ondersteuner

In deze video geeft LOC-adviseur Theo van Ooi zicht op de onafhankelijke ondersteuning waar cliëntenraden vanuit de Wmcz 2018 recht op hebben. En de enorme meerwaarde daarvan. Met goede ondersteuning kan de raad zich richten op de inhoud zaken die van belang zijn voor cliënten. Ook gaat hij in op de invulling en afbakening van de rol ‘Ondersteuner cliëntenraad’. Ondersteuner zijn is een vak! Cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen hier een link naar de video aanvragen.

Samenwerken in de raad

In deze video inspireert LOC-adviseur Theo van Ooi je hoe je komt tot een goede samenwerking. Vertrouwen, maar ook een gezamenlijk gedragen visie op medezeggenschap zijn daarbij essentieel. Cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen hier een link naar de video aanvragen.

InContactStaan

In deze video legt LOC-adviseur José Broers uit hoe je als cliëntenraad zo dicht mogelijk in verbinding staat met de mensen om wie het gaat. Zodat je je rol als cliëntenraad vanuit goed contact kunt invullen. In de zoektocht naar Waardevolle zorg vormt de stem van de cliënt steeds de basis! Cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen hier een link naar de video aanvragen.

Het maken van een werkplan

Keuzes geven duidelijkheid. In deze video legt LOC-adviseur Theo van Ooi uit hoe je als cliëntenraad prioriteiten stelt. Waar wil je je als cliëntenraad mee bezighouden? Hoe bepaal je waar je mee aan de slag gaat? Met een werkplan houd je als cliëntenraad de regie over de inhoud van je werk. Cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen hier een link naar de video aanvragen.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief, dan blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe publicaties!

LOC ontwikkelt continu nieuw materiaal
Een belangrijke pijler van LOC is het continu ontwikkelen van nieuw (kennis) materiaal om cliëntenraden te ondersteunen in hun dagelijkse werk. Cliëntenraden die lid zijn van LOC dragen hieraan bij. Heb je behoefte aan een specifieke publicatie? Laat het gerust weten via onze Vraagbaak: 030 – 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Ook lid worden?
Door lid te worden van LOC draag je ook bij en profiteer je direct van alle lidmaatschapsvoordelen. Lees meer daarover op deze pagina: clientenraad.nl/word-lid

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese