Burger en overheid: hoe is hun relatie in 2030?

Geplaatst op 1 oktober 2019

De Nationale ombudsman houdt op 31 oktober dit jaar een congres ‘Wie doet er mee?’ over de relatie tussen burger en overheid in 2030. Doel van het congres: Samen verkennen hoe burgers in de toekomst het beste geholpen worden als zij in de knel komen met de overheid of dreigen vast te lopen in systemen, wetten en regels. Want wie weet wat gaat komen, moet daarop anticiperen.

Uitnodiging Nationale ombudsman

Graag nodigt de Nationale ombudsman ook leden van cliëntenraden uit voor zijn congres. Wil je deelnemen aan het congres? Geef je naam en e-mailadres dan door via 2030@nationaleombudsman.nl. Je ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging voor het congres. Let wel: Het aantal beschikbare plekken is beperkt. Er zijn geen kosten verbonden aan het congres. Lees meer over het congres, programma en locatie.

Relatie burger en overheid

De Nationale ombudsman ziet in zijn dagelijkse praktijk hoe burger en overheid hun relatie invullen. Maar hoe ontwikkelt die zich in de toekomst? Hoe leven we dan samen en wat betekent dat voor de manier waarop burgers en overheid met elkaar omgaan? Gedurende 2019 voert de ombudsman samen met zijn medewerkers gesprekken hierover met burgers, ambtenaren, bestuurders, wetenschappers en anderen. Hij doet dit om te zorgen dat zijn werk blijft aansluiten op de wensen en behoeften van burgers in hun relatie met de overheid. Maar ook om anderen uit te dagen na te denken over hun rol in de toekomst en om er voor te zorgen dat we bij het anticiperen op veranderingen wel het perspectief van de burger centraal blijven stellen.

Wie doet er mee?

Alle verzamelde inzichten en ervaringen over de relatie burger/overheid in 2030 brengt hij samen in een groot congres op 31 oktober. Daar gaan burgers, overheid en andere partijen in de samenleving met elkaar in gesprek over hoe om te gaan met de veranderingen die gaan komen en wat dat betekent voor de rol van de ombudsman. Het congres is daarmee ook geen eindpunt, maar een startpunt om aan de slag de gaan voor de burger in de toekomst.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese