Cliënten­raden en het coronavirus

Geplaatst op 11 maart 2020

In Nederland worden steeds meer maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de zorg hebben we vaak te maken met mensen met een extra kwetsbaarheid. Het is daarom goed om binnen zorgorganisaties de geldende richtlijnen in acht te nemen. Cliëntenraden kunnen erop toezien of dat ook gebeurt.

Coronavirus en cliëntenraden

LOC raadt cliëntenraden aan om op de hoogte te zijn van actuele informatie en adviezen voor zorgorganisaties. Cliëntenraden kunnen hun bestuurder vragen welke maatregelen getroffen zijn om besmetting te voorkomen. En wat zij doen wanneer binnen de organisatie gevallen van besmetting worden ontdekt. Voor cliënten, naasten én medewerkers.

Coronavirus en zorgorganisaties

Het Coronavirus roept veel vragen op. Zorgorganisaties proberen hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Brancheorganisaties ActiZ en GGZ Nederland plaatsen het laatste nieuws over coronavirus en de gevolgen voor zorgorganisaties op hun website:

TIP! Deelnemers van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg delen op deze speciale themapagina relevante documenten en maatregelen rondom het coronavirus. Het kan zinvol zijn om hier kennis van te nemen en naast de maatregelen binnen je eigen organisatie te leggen.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese