COMO organiseert regionale werkses­sies ‘Maatschap­pelij­ke opvang en beschermd wonen’

Geplaatst op 7 juni 2019

Werkplaats COMO organiseert in juni drie interessante werksessies over maatschappelijke opvang en beschermd wonen. De sessies zijn voor iedereen die persoonlijk ervaring heeft met de maatschappelijke opvang en/of met beschermd wonen en direct betrokkenen zoals cliëntvertegenwoordigers en belangenbehartigers. De opbrengsten van de drie werksessies gebruikt COMO om de acties van de Meerjarenagenda waar nodig aan te scherpen of beter te richten.

Data en locaties

13 juni Tilburg, 17 juni Zwolle, 20 juni Haarlem.

In de uitnodiging staat het volledige programma (pdf). 

Cliëntenraden beschermd wonen en maatschappelijke opvang zijn van harte welkom!

Voor wie

Stichting Werkplaats COMO (Cliënten Organisaties Maatschappelijke Opvang) organiseert de werksessies voor iedereen die persoonlijke ervaring heeft met de maatschappelijke opvang en/of met beschermd wonen en direct betrokkenen zoals cliëntvertegenwoordigers en -belangenbehartigers.

Doel

Het Ministerie van VWS heeft met de ‘Meerjarenagenda beschermd wonen en maatschappelijke opvang’ de ambitie gesteld dat iedereen in Nederland de ruimte moet krijgen om zichzelf te kunnen ontwikkelen en op eigen wijze te kunnen meedoen in de samenleving. Ter voorbereiding op deze landelijke agenda zijn er in 2018 regionale sessies georganiseerd.

Tijdens de komende werksessies in juni 2019 willen wij jullie informeren en met elkaar in gesprek over de acties die in de Meerjarenagenda zijn geformuleerd. Thema’s die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld het voorkomen van huisuitzettingen, straatadvocatuur en onafhankelijke cliëntondersteuning. We geven praktische handvatten mee hoe je in en met jouw regio aan de slag kunt met deze thema’s. Ook krijg je het boekje met de vernieuwde handreiking ‘Voorkomen huisuitzettingen’ en het ‘Manifest Straatadvocaat’ om mee te nemen. Er is volop gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling met andere deelnemers om bijvoorbeeld je netwerk uit te breiden.

Werksessies maatschappelijke opvang en beschermd wonen

De opbrengsten van de drie werksessies worden gebruikt om (in overleg met Ministerie van VWS en de andere partners van de Meerjarenagenda) de acties van de Meerjarenagenda waar nodig aan te scherpen of beter te richten. Daarnaast is jullie input waardevol voor de Werkplaats COMO om jullie en onze activiteiten als belangenbehartiger en deelnemer aan de Meerjarenagenda goed te kunnen uitvoeren.

Aanmelden

Aanmelden kan via het e-mailadres aanmelden@dsp-groep.nl. Graag in je e-mail duidelijk vermelden op welke datum je komt. Verzoek is om met maximaal 2 personen (per organisatie) te komen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op! 

Voor meer informatie en het programma download het volledige programma(pdf). 

Stichting Werkplaats COMO

COMO heeft ten doel het behartigen van de belangen en het opkomen voor de rechten van mensen die dreigend of feitelijk dak- en/of thuisloos zijn, alsmede het schenken van aandacht aan mensen met problematisch middelengebruik, alsmede al hetgeen met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Website COMO.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese