Cursussen medezeg­genschap jeugdzorg

Geplaatst op 9 november 2020

Ook de medezeggenschap in de jeugdzorg wordt sinds 1 juli via de nieuwe wet, de Wmcz 2018, geregeld. Daarom organiseert LOC Jeugd speciaal voor cliëntenraadsleden en ondersteuners, en ook bestuurders of beleidsmedewerkers van jeugdzorgorganisaties de komende weken diverse cursussen om medezeggenschap verder te versterken.

Medezeggenschap in de jeugdzorg

De medezeggenschap in de jeugdzorg wordt sinds 1 juli via de nieuwe wet, de Wmcz 2018, geregeld. Om deze reden zijn er dit jaar extra cursussen speciaal voor deze sector. Uitgangspunt is om de stem van kinderen, jongeren en (pleeg)ouders nog krachtiger te laten klinken in de samenwerking met professionals en aan tafel met management en bestuurders. Tijdens cursussen en bijeenkomsten leren we van elkaar om verder bij te dragen aan waardevolle jeugdzorg.

Cursussen LOC Jeugd

De volgende cursussen lichten we graag voor je uit. Voor meer informatie en om je aan te melden klik je op de cursus van je keuze. Je komt dan op het platform van LOC Jeugd.

Het hele aanbod aan cursussen en bijeenkomsten vind je op www.locjeugd.nl/bijeenkomsten.

Andere sector?

Ook voor cliëntenraadsleden en ondersteuners van andere sectoren zijn er weer volop cursussen ingepland: kijk daarvoor op www.clientenraad.nl/bijeenkomsten.

Meer weten?

  • LOC Jeugd biedt ondersteuning aan cliëntenraden in de jeugdzorg. We doen dat vanuit de visie Waardevolle zorg. Wijs je cliëntenraad op de informatie op onze website, de hulpmiddelen, publicaties en onze Vraagbaak, zodat de raad zijn werk nog beter kan doen en een gelijkwaardige gesprekspartner is.
  • Heb je andere vragen? De Vraagbaak van LOC is elke werkdag tussen 9.00 tot 17. 00 uur bereikbaar via vraagbaak@loc.nl en 030 284 3200.
  • Lid worden van LOC Jeugd? Kijk hier voor alle voordelen van het lidmaatschap.
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese