Deelnemers gezocht: nieuwe expertpool juridische zaken

Geplaatst op 29 maart 2021

Elke dag ondersteunt en adviseert LOC cliëntenraden in de zorg. Dat doen we met een netwerk van adviseurs en trainers die al jaren met en voor cliëntenraden werken. Op specifieke onderwerpen zijn vrijwilligers actief die hun kennis inzetten om cliëntenraden te helpen. Op dit moment kent LOC twee expertpools: voor bouwen (Bouwpool) en financiering van de zorg (Zorggeld). Vanwege de toenemende vragen over wetgeving en de complexiteit daarvan zoekt LOC deelnemers aan een nieuwe expertpool juridische zaken.

Expertpool

Vrijwilligers die deelnemen aan één van de expertpools komen regelmatig bij elkaar om adviesaanvragen en actualiteiten te bespreken. Adviesaanvragen kunnen van zowel cliëntenraden als adviseurs komen. Vrijwilligers benutten hun opgedane kennis en expertise om tot een passend antwoord te komen. Deze nieuwe expertpool is in eerste instantie ondersteunend aan specifieke vragen van LOC-adviseurs. Een aantal van hen is opgeleid als jurist. Maar het recht omvat vele gebieden en soms is kennis van een ander rechtsgebied zeer welkom. De expertpool kan daarbij helpen.

Gevraagde inzet

De precieze tijdsinzet verschilt per vrijwilliger en per expertpool. Een concrete indicatie van tijdsinzet kunnen we daarom niet geven. We laten dat vooral aan de vrijwilliger zelf. De expertpool juridische zaken zal vooral bijeen komen wanneer adviesaanvragen aan de orde zijn. Daarnaast organiseert LOC regelmatig bijeenkomsten voor vrijwilligers, die gericht zijn op ontmoeting en scholing. Bijvoorbeeld over Waardevolle zorg. We vragen van vrijwilligers om hierbij aan te sluiten en zo het gevoel van samenzijn binnen het netwerk te onderhouden en versterken. 

De rechten en plichten van vrijwilligers zijn nader beschreven in een vrijwilligersreglement. Vrijwilligers tekenen bij aanvang van de werkzaamheden een overeenkomst die aangaat  op het delen en de verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens .

Meer informatie

Wil je meer weten over deze expertpool, de verwachtingen of mogelijkheden? Neem dan contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00. We helpen je graag verder met al je vragen. 

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese