Deze herfst: Basis­cursus­sen medezeg­genschap online

Geplaatst op 16 oktober 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom corona kunnen de basiscursussen ook dit najaar niet fysiek plaatsvinden. Daarom zullen LOC-adviseurs de basiscursus medezeggenchap ook deze herfst online verzorgen.

Basiscursus Medezeggenschap

Tijdens deze online basiscursus staan we stil bij het waarom van medezeggenschap, geven we informatie over de wettelijke basis van medezeggenschap en hoe je daar als cliëntenraad en/of organisatie betekenis aan geeft.

De Wmcz 2018 is sinds 1 juli 2020 van kracht en dat betekent veel voor de rechten en plichten van cliëntenraden. De trainer neemt je uitgebreid mee in alle onderdelen van deze nieuwe wet. En wat het in de praktijk betekent voor cliëntenraden. Samen werken we aan een stevig fundament bij alle deelnemers.

Voor wie

De online basiscursus medezeggenschap is bedoeld voor startende cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in alle sectoren. Maar ook voor ervaren leden die kennis over de Wmcz 2018 willen ophalen. Of leden die geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen.

Vanuit een cliëntenraad kan maximaal 1 persoon deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Er is plaats voor 8 deelnemers, dus meld je gauw aan! 

Let op: de online cursus is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. Wil je deelnemen aan de online cursus? Dat kan. 

Kosten

Deelname aan de online cursus is kosteloos voor leden van LOC. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die niet lid zijn van LOC bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer.

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Hoe werkt een online cursus?

De cursus wordt online verzorgd door een van de LOC-adviseurs. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online cursus.
Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de cursus precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online basiscursus heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging van deelname, of een bericht dat de cursus al vol was.

Om je aan te melden, klik je op de datum en tijd van jouw voorkeur:

Verdiepende cursussen

Op dezelfde dagen, worden tijdens de middag ook verdiepende cursussen aangeboden:

  • Dinsdag 27 oktober van 14.00 – 15.30 uur:

Online ver­diepingscur­sus | Boven­wettelij­ke afspraken (VOL)

  • Woensdag 28 oktober van 14.00 – 15.30 uur:

Online cursus In gesprek over de praktijk van medezeg­genschap

  • Donderdag 5 november van 14.00 – 15.30 uur:

Online ver­diepingscur­sus: Cliënten­raad en de (Landelijke) Commissie van Vertrouwenslieden

Meer weten?

  • Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese