Een bijzondere stadswan­deling door Utrecht, vol zingeving en levensvragen

Geplaatst op 16 september 2019

Op maandag 26 augustus 2019 liepen drie dames door een zonovergoten Utrecht. Ze maakten een stadswandeling die ging over zingeving en levensvragen als:

Wat is het hoogtepunt in je leven? (kijkend naar de Domtoren)
Welke (super)kracht bezit jij? (kijkend naar de stripboekenwinkel)
Welke rol speelt muziek in je leven? (kijkend naar het conservatorium)

Het werd een wandeling met veel gespreksstof. “Het samenzijn en in informele setting met elkaar over de levensvragen nadenken en in gesprek gaan vond ik waardevol.”

Tussen al het praten door, ontdekten ze onbekende plekjes van Utrecht met een klein stukje geschiedenis. “Dat vond ik leuk.” Elke deelnemer had een boekje met de route van de stadswandeling en de levensvragen erop. “Ik vond het fijn dat de vragen op papier stonden. Je kunt er dan thuis nog eens even over nadenken en je gedachtes rustig noteren. Leuk ook voor later!”

De wandeling van ongeveer 2,5 km werd afgewisseld met een hapje en een drankje. “Van mij mocht het wel langer duren dan een paar uur. Graag een vervolg. Misschien een idee voor de ‘heidag’?” “Inspirerend om bijvoorbeeld tijdens burendag te organiseren in je eigen wijk.”

De dames sloten de wandeling enthousiast af. “In de waan van de dag midden in de drukte van een stad als Utrecht de rust weten te vinden op hele mooie bijzondere plekjes en dan stil staan bij levensvragen. Dat zijn voor mij geluksmomentjes.”

Wil jij ook een stadswandeling maken?

Tijdens de stadswandelingen kunnen ouders met ervaring in de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering, met elkaar praten over wat hen bezighoudt. Ze gaan ook met elkaar in gesprek over levensvragen en zingeving. Wil je ook deelnemen aan een stadswandeling, houdt dan onze pagina Bijeenkomsten in de gaten.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese