Ervaringsdes­kundige ouders geven workshop Bejegening

Geplaatst op 28 november 2019

Hoe ga je als hulpverlener om met ouders, en zeker met ouders die zich niet gehoord voelen of boos zijn? Tijdens de workshop Bejegening komt dit uitgebreid aan de orde. In november gaven ervaringsdeskundige ouders deze workshop aan 4e-jaars studenten van de minor Jeugd bij Avans Hogeschool.

Rollenspel

De workshop bestaat uit rollenspel. Ervaringsdeskundige ouders spelen de rol van ouder en de studenten zijn de jeugdprofessional. Bij het napraten geven de ouders veel praktische tips die vaak niet in de boeken staan.

Enthousiaste studenten

De studenten van Avans waren enthousiast over de workshop, zo blijkt uit hun reacties: ‘Fijn om met de ouders te oefenen.’ ‘Door de echte ervaringen van de ouders nam ik het serieuzer.’ ‘Veel geleerd!’

Ook interesse in een workshop Bejegening?

Heeft jouw opleiding of instelling in de jeugdhulp of jeugdbescherming, ook interesse in een workshop Bejegening? De ervaringsdeskundige ouders geven de workshop in samenwerking met LOC Jeugd. Neem voor meer informatie of een afspraak contact op met Tina Bakker, adviseur Jeugd, via t.bakker@loc.nl of 030 284 32 00.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese