Leergang ondersteuners najaar 2021

Geplaatst op 11 juni 2021

Ondersteuners van cliëntenraden opgelet: half september start weer een leergang ondersteuner cliëntenraad. De leergang richt zich op verdieping van je functioneren als ondersteuner in de dagelijkse praktijk. De ontwikkeling van de beroepshouding in combinatie met het leren van vaardigheden, is de kern van deze leergang. Je krijgt handvatten om je rol en positie als ondersteuner te verstevigen en daarmee de medezeggenschap te versterken.

De leergang bestaat uit 4 dagen van 10 tot 16 uur. Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar. Er zijn altijd twee gecertificeerde trainers aanwezig. 

Inhoud leergang

  • De eerste bijeenkomst richt zich op je basishouding en positie als ondersteuner en wat de Wmcz 2018 betekent voor jouw rol als ondersteuner
  • In de tweede bijeenkomst gaan we verder met de Wmcz 2018 en bespreken we de methodiek van het ondersteunen en diverse technieken die je daarbij in kan zetten, aan de hand van (eigen) praktijkvoorbeelden. 
  • De derde bijeenkomst focussen we meer op de rechten van cliënten omdat die belangrijk zijn voor raden. Verder bespreken we casuïstiek waarbij er aandacht is voor basishouding, methodiek, technieken van het ondersteunen.
  • De vierde bijeenkomst richt zich op een aantal specifieke thema’s aansluitend bij de vragen van de deelnemers. Denk aan interne/externe contacten, de achterban van de raad, de relatie tot de zorgaanbieder, waardevolle zorg en de visie van de cliëntenraad. We sluiten af met de oefening ‘jij als ondersteuner in je rol’.

Voor wie?

Ondersteuners uit verschillende sectoren volgen gezamenlijk de leergang. Dit kan tot nieuwe perspectieven leiden en de aanpak om tot oplossingen te komen is steeds dezelfde, ook al werk je in een andere sector. 

Mocht een hele grote groep vanuit een specifieke sector zich aanmelden voor een leergang dan kijken we altijd even of we de groep splitsen.

Wanneer?

De eerstvolgende leergang vindt plaats op  dinsdag 14 september, 12 oktober, 16 november en 7 december 2021 in Utrecht.

Deze leergang vindt plaats met inachtneming van de algemeen geldende regels rondom corona en onder voorbehoud van evt. maatregelen.

Kosten

De prijs voor de gehele leergang is 1580 euro. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Aanmelden

Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier

Meer weten?

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese