LOC-ers Tiske en Thom bij Waar­digheid en Trots congressen

Geplaatst op 4 november 2021

In november en december organiseert Waardigheid en trots vier congressen in de regio. LOC-ers Tiske Boonstra en Thom van Woerkom zijn ook van de partij en verzorgen workshops op de congressen in Zwolle en Rotterdam. Tijdens de vier congressen staan vier thema’s centraal: Persoonsgerichte zorg, Werken met plezier, Innoveren en leren en Toekomst verpleeghuiszorg. Ook voor cliëntenraadsleden of andere betrokkenen bij medezeggenschap zijn er vele interessante programma-onderdelen. Je kunt deelnemen aan een van de vier congressen. Ook is het mogelijk om vanuit huis of je werkplek een online programma te volgen.

Waardigheid en trots congressen: meld je nu aan!

De inschrijving voor de Waardigheid en trots congressen is geopend. Hét jaarlijkse congres voor zorgprofessionals in de verpleeghuiszorg. Anders dan anders zijn er dit jaar vier congressen op verschillende locaties: 15 november (Nieuwegein), 22 november (Zwolle), 29 november (Rotterdam) en 6 december (Den Bosch). En heeft elk congres een online programma, zodat je ook vanuit huis kunt deelnemen. Dus kom langs op één van onze locaties, neem deel aan inspirerende sessies of stel je eigen online programma samen. Meld je snel aan!  

Samen werken aan steeds betere verpleeghuiszorg. Daar draait het om in het programma Waardigheid en trots. Tijdens de congressen blikken we met mensen uit de verpleeghuissector terug én kijken we vooruit. Wat hebben we de afgelopen jaren met elkaar bereikt? Wat zijn de ervaringen en ontwikkelingen? Wat zijn de geleerde lessen? En hoe geven we vorm aan vernieuwing en verbetering? 

Workshop Tiske Boonstra “In contact met personeel en cliënten voor kwaliteit van zorg“:
22 november in Zwolle
Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg beschrijft wat we gezamenlijk onder goede zorg verstaan en hoe verpleeghuizen daaraan werken. Daarbij is de verwachting dat kwaliteit van zorg vooral op lokaal niveau wordt bepaald. Met een belangrijke rol voor het personeel en cliënten, de verschillende rollen en samenhang. Op initiatief van LOC Cliëntenraden wordt er een aantal proeftuinen ingericht. Wat moeten deze opleveren? Hoe kun je zelf aan de slag met (mede)zeggenschap op lokaal niveau? Daar hoor je alles over tijdens deze sessie.

Workshop Thom van Woerkom: “Wet zorg en dwang: alle lessen uit een pilot
29 november in Rotterdam
De Wet zorg en dwang (Wzd) zo invullen dat hij aansluit bij wat mensen in de praktijk echt nodig hebben en wensen. Met die insteek hebben 14 zorgaanbieders een pilot doorlopen met als titel Vrijheid, veiligheid en levensgeluk. De zorgaanbieders kregen de vrijheid om de Wzd naar z’n geest uit te voeren. Welke gevolgen had dit voor bijvoorbeeld rapporteren, insluiten of extramurale zorg? In deze sessie delen we de geleerde lessen graag met jou.

Vier congressen, vier data, vier thema’s

Op elk congres staan keynotes van sprekers uit de zorg, paneldiscussies en sessies op het programma. Luister naar interessante expert-sprekers als Anne-Mei The, Foppe de Haan, Teun Toebes, Aukje Nauta, Philip Idenburg, Jethro Hardeman en Rens Brankaert. In de middagprogramma’s is een flink aantal sessies gepland, waarin experts en professionals uit de praktijk van zorgorganisaties hun kennis en ervaringen delen. 

Persoonsgerichte zorg, Werken met plezier, Innoveren en leren en Toekomst verpleeghuiszorg: op elk congres staat één van deze thema’s centraal in de ochtend. De plenaire opening, keynote spreker en een aantal sessies staan in het teken van dit thema. Dit zijn ook de onderdelen die online te volgen zijn. Bekijk hieronder welk thema op welk congres centraal staat en het hele sessies aanbod: 

  • 15 november, Nieuwegein – Persoonsgerichte zorg
  • 22 november, Zwolle – Werken met plezier
  • 29 november, Rotterdam – Innoveren en leren
  • 6 december, Den Bosch -Toekomst verpleeghuiszorg

Let op: in de middag zijn er sessies rond alle vier de thema’s: Persoonsgerichte zorg, Werken met plezier, Innoveren en leren, Toekomst verpleeghuiszorg.

Ook online programma beschikbaar

Vind je het prettiger om de congressen vanuit huis of vanaf je werkplek bij te wonen? Dan kan dat ook! De plenaire opening in de vorm van een talkshow en de keynote spreker wordt gestreamd. Deze plenaire opening is voor elk congres weer anders. Bij elk congres verzorgen we ook een aantal sessies die fysiek en online te volgen zijn. Op die manier kun je een persoonlijk programma samenstellen en zelfs meerdere congressen bijwonen. 

Coronamaatregelen

We volgen de wettelijke coronamaatregelen die op dat moment gelden. Dat betekent dat we er nu van uitgaan dat we voor toegang tot de fysieke bijeenkomst met behulp van de CoronaCheck app controleren of de deelnemers gevaccineerd zijn, dan wel een recente test (maximaal 24 uur oud) hebben gedaan. Deze test moet je zelf regelen. De capaciteit is beperkter dan andere jaren. Denk daarom van te voren goed na of je echt van plan bent om te komen. Of meld je op tijd af, zodat anderen nog de mogelijkheid hebben erbij te zijn.

Meld je nu aan

Bekijk de programma’s per locatie en meld je aan voor het congres en de sessies van jouw keuze. Je kunt bij je aanmelding aangeven of je op locatie of online wilt deelnemen. Je kan je maximaal voor één congres fysiek aanmelden. Online kan je je voor alle congressen aanmelden en kies je per congres welke delen van het programma je wilt volgen.

  • 15 november, Nieuwegein
  • 22 november, Zwolle 
  • 29 november, Rotterdam
  • 6 december, Den Bosch

Wat kun je verwachten?

  • Keynotes, praktijksessies en talkshows met enthousiaste sprekers.
  • Boeiende onderwerpen zoals: welzijn, palliatieve zorg, innovatie, dementie, regionale samenwerking, arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid.
  • We kijken ook terug op het afgelopen jaar: welke impact had het coronavirus, hoe gaat het met jullie en wat hebben we van corona geleerd?
  • Voor het congres is accreditatie aangevraagd voor het kwaliteitsregister van V&V aangevraagd. 
  • Kun je niet op locatie komen? Volg dan het inspirerende online programma.
  • Maak je eigen persoonlijke programma. Kom bijvoorbeeld naar Nieuwegein op 15 november én volg het online programma over innoveren en leren op 29 november. Jij bepaalt!  
  • Ontmoet mede-professionals om mee in gesprek te gaan en kennis uit te wisselen.
  • Kortom: goed verzorgde dagen, boordevol inspiratie! Zowel op locatie als online.

Programmatijden 

10:00 uur Welkom en opening door dagvoorzitter Lennart Booij 

10.00 – 11.00 Plenair ochtendprogramma met bijzondere gasten rond het centrale thema van het congres

11.00 – 11.30 uur Pauze

11.30 – 12.15 Keynote spreker over centrale thema van het congres. 

12:15 uur Lunchpauze

13:15 uur 1e ronde workshops

14:15 uur Wisselen van de zalen

14:30 uur 2e ronde workshops

15:30 uur Afsluiting – borrel onder voorbehoud

Meer weten

Ga naar de speciale congreswebsite om de programma’s per locatie te bekijken en je aan te melden voor het congres van jouw keuze: www.waardigheidentrots.nl/congressen

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese