LOC-lid­maatschap en voor­delen/​tarieven 2023

Geplaatst op 1 september 2022

Cliëntenraden en andere medezeggenschapsorganen kunnen lid worden van LOC. In overleg met de leden heeft LOC ervoor gekozen om uitgebreide pakketten aan te bieden. Zodat niet steeds voor alles een rekening komt. Cliëntenraden kunnen met hun lidmaatschap bij LOC gebruik maken van onze dienstverlening en verschillende voordelen. Ook dragen zij bij aan landelijke belangenbehartiging op het gebied van medezeggenschap en zorgbrede vraagstukken. Zoals cliëntenrechten, vraagstukken over vrijheid en veiligheid, zorginkoop en vernieuwing van de zorg. Samen staan cliëntenraden sterk. Een collectief netwerk als LOC faciliteert dit graag. 

Nieuwe vormen van dienstverlening

Dankzij de bijdrage van onze leden kunnen we nieuwe vormen van dienstverlening blijven ontwikkelen om cliëntenraden verder te versterken. Naast de betrouwbare pijlers zoals de dagelijkse beschikbaarheid van de Vraagbaak van LOC en de – onlangs geheel vernieuwde – Basisinformatie medezeggenschap, verbeteren en vernieuwen we continu ons aanbod, zodat het voorziet in de behoeften van cliëntenraden. De Week van de Medezeggenschap is daar een voorbeeld van. We faciliteren onderlinge uitwisseling en scholing in een groot scala onderwerpen en thema’s. Het aantal en de diversiteit aan bijeenkomsten waar leden van LOC kosteloos aan kunnen deelnemen is fors gegroeid ten opzichte van vorige jaren. Iedere week zijn er interessante en leerzame workshops, trainingen en cursussen waar je aan als lid gratis aan deel kunt nemen. Neem ook eens een kijkje in de opleidingsgids voor op-maat ondersteuning.

Heb je behoefte aan bepaalde informatie, of zou je (als cliëntenraad) geschoold willen worden in een specifiek onderwerp of bepaalde vaardigheden? Neem graag even contact op met de Vraagbaak en we verkennen samen wat mogelijk is!

Lidmaatschap van LOC

Een lidmaatschap bij LOC heeft vele voordelen voor cliëntenraden. Zie hieronder de beschrijving van de voordelen per lidmaatschaps-pakket. Leden van LOC dragen bovendien bij aan de verdere ontwikkeling van medezeggenschap in de zorg:

  • Dankzij de leden van LOC kunnen we effectieve lobby voeren richting politiek en beleidsmakers. Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je daarover op de hoogte.
  • De leden maken mogelijk dat LOC nuttig informatiemateriaal ontwikkelt, zoals brochures over actuele onderwerpen, een nieuwsbrief en een online platform voor cliëntenraden.
  • Dankzij de leden van LOC is de Vraagbaak van LOC vijf dagen per week bereikbaar. Experts van LOC staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Pakket 1

Met pakket 1 ontvang je de volgende lidmaatschapsvoordelen:
– Landelijke belangenbehartiging
Kosteloze deelname aan cursussen met een open inschrijving, regionale bijeenkomsten en de Week van de Medezeggenschap
– Kosteloze deelname door de coach/ondersteuner van de cliëntenraad aan cursussen & bijeenkomsten voor cliëntenraden
– Gebruik van experts bouw en financiën (exclusief reiskosten van deze experts)
De Vraagbaak
– Gedrukte exemplaren van LOC Brochures
– Twee exemplaren tijdschrift Zorg & Zeggenschap (4 maal per jaar)
– Kijk ook op www.clientenraad.nl/word-lid

Vanaf 2023 kan een cliëntenraad van deze voordelen gebruik maken voor € 960,- per jaar.

Pakket 2

Met pakket 2 ontvang je naast de lidmaatschapsvoordelen van pakket 1 extra voordelen:
– Een dagdeel ondersteuning op maat door ervaren adviseurs
– Intensieve begeleiding bij het starten van een procedure geschillencommissie Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden
– Reiskosten van de experts bouw en financiën 

Vanaf 2023 kan een cliëntenraad van deze voordelen gebruik maken voor € 1380,- per jaar.

Dienstverlening op maat

Extra diensten op maat kosten voor aangesloten cliëntenraden € 110 per uur; voor niet-aangesloten cliëntenraden € 130 per uur. Bekijk voor alle mogelijkheden de opleidingsgids, of neem contact op met de Vraagbaak via 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Meer weten?

  • Op basis van de jaarlijkse inflatie zijn de lidmaatschapstarieven aangepast ten opzichte van 2022.
  • Heb je een vraag? De Vraagbaak van LOC is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar: van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese