LOC steunt Plan voor de Volkshuis­vesting

Geplaatst op 4 februari 2020

LOC steunt het Plan voor de Volkshuisvesting dat de Woonbond afgelopen eind januari presenteerde. Steeds meer mensen kunnen geen geschikte en betaalbare woning vinden. Het is nodig dat we met elkaar samenwerken om meer mensen aan een geschikt huis te helpen.

Plan voor de Volkshuisvesting

De Woonbond heeft op 31 januari 2020 het ‘Plan voor de Volkshuisvesting gepresenteerd. Dat is een pleidooi voor een brede sociale huursector waar ook middeninkomens terecht kunnen voor een betaalbare woning. Huurprijsbescherming en fatsoenlijke consumentenbescherming voor huurders in de vrije sector. En het aanpakken van huisjesmelkers door te werken met een verhuurvergunning die ze bij slecht gedrag kwijtraken. In het plan staat ook dat er extra geschikte woningen nodig zijn voor mensen die zorg nodig hebben.

Samenwerken voor geschikte huizen

LOC ondersteunt het Plan voor de volkshuisvesting actief, omdat steeds meer mensen geen geschikte betaalbare woning kunnen vinden. Het is nodig dat we met elkaar samenwerken om meer mensen aan een geschikt huis te helpen. Naast LOC steunen ook ANBO, CNV Jongeren, Cooplink, Ieder(in), KBO-PCOB, LSA, LSVb, LVGO, Per Saldo en Valente het plan. Gezamenlijk hopen we de landelijke en lokale politiek op weg te helpen met een woonbeleid waarbij goed en betaalbaar wonen weer centraal staat.

Er is een samenvatting van het Plan voor de volkshuisvesting beschikbaar. Uiteraard is het ook mogelijk het complete document te downloaden.

Meer weten?


Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese