Net­werkmeetings ondersteuners cliënten­raden (online)

Geplaatst op 25 mei 2020

Ondersteuners hebben ook in deze coronacrisis een belangrijke rol in het adviseren van cliëntenraden. Maar hoe pak je dat aan en welke goede voorbeelden zijn beschikbaar? Na twee nuttige digitale bijeenkomsten eind april, organiseert LOC in juni een vervolg.

Vragen en dilemma’s

Onder begeleiding van LOC en ervaren ondersteuners gaan we samen in gesprek over de vragen en dilemma’s die je nu tegenkomt in het werk als ondersteuner van één of meerdere cliëntenraden. Aan elke sessie kunnen acht ondersteuners deelnemen.

Vraag insturen

We vragen iedere deelnemer om vooraf een vraag of dilemma in te sturen. Aan de hand daarvan besluiten we met elkaar welke thema’s of dilemma’s we verder uitdiepen tijdens de bijeenkomst. Vanuit de eerdere sessies werden onder andere deze thema’s aangedragen:

  • Hoe stelt de cliëntenraad zich op en hoe ondersteun je het raadswerk in deze tijd?
  • Wat is de rol van de ondersteuner; wat zijn daarbij de grenzen – hoe ver ga je?
  • Actief kijken naar manieren om contact achterban en bereikbaarheid te vergroten

Bundelen gespreksresultaten

De gespreksresultaten bundelen we in een kort overzicht, zodat andere ondersteuners hiervan kunnen leren. En als het goed bevalt, zullen we deze sessies vaker organiseren voor ondersteuners.

Kosten

Voor ondersteuners van cliëntenraden die lid zijn van LOC, zijn er geen kosten verbonden aan deze online ontmoeting. Ondersteuners van cliëntenraden die niet lid zijn, betalen een bijdrage van 25 euro.

Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden. 

Hoe werkt een online ontmoeting?

Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online ontmoeting.
Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de ontmoeting precies in zijn werk gaat.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Om deel te kunnen nemen aan deze online ontmoeting heb je een beeldscherm nodig (computer, ipad, eventueel telefoon), met goed werkend internet. Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Aanmelden

Klik op de dag van keuze om je aan te melden:

Meer weten?

  • Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese