Nieuw! Regionale netwerken van cliënten­raden die elkaar versterken bij de nieuwe Wmcz

Geplaatst op 17 september 2019

Veel cliëntenraden hebben zich al verdiept in de nieuwe Wmcz 2018. De extra cursussen die LOC eerder dit jaar organiseerde werden druk bezocht. De Wmcz 2018 blijft een veelbesproken onderwerp tijdens bijeenkomsten en ook geven LOC adviseurs vele trainingen op locatie over de nieuwe wet en de betekenis daarvan. We merken dat er veel behoefte is om verder opvolging te geven aan de opgedane kennis en de eerste stappen die gezet zijn. Organiseert jouw cliëntenraad ook een bijeenkomst om met andere cliëntenraden uit te wisselen waar je staat? En onder begeleiding van een LOC adviseur verder te verkennen hoe de Wmcz 2018 de medezeggenschap verder kan versterken?

Dit is het idee:

Als organiserende cliëntenraad nodig je tenminste 3 cliëntenraden in de regio uit om deel te nemen aan de bijeenkomst. Een LOC-adviseur zal de bijeenkomst kosteloos begeleiden. Zelf draag je alleen zorg voor een ruimte en koffie/thee. LOC kan helpen bij het uitnodigen van cliëntenraden in de regio, we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen die contacten heeft.

De bijeenkomst staat in teken van uitwisselen en verkennen hoe de medezeggenschap verder te versterken. Natuurlijk kan de LOC adviseur een korte opfrisser geven met kennis over de Wmcz 2018 en is zijn/haar kennis paraat om vragen te beantwoorden.

Wil jullie cliëntenraad ook een bijeenkomst organiseren? Of wil je eerst meer weten over wat dat organiseren inhoudt? Neem dan contact op met Willeke via loc@loc.nl of 030 284 32 00.

Meer weten over de Wmcz 2018?

Ga naar onze themapagina Wmcz 2018 voor al onze actuele informatie en hulpdocumenten. Kijk in de agenda voor trainingen en bijeenkomsten die eraan komen of neem contact op met onze vraagbaak voor ondersteuning op maat.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese