Nieuw! Toolbox Medezeg­genschap cliënten­raden jeugdhulp en jeugdbescher­ming

Geplaatst op 25 september 2019

Om cliëntenraden in de jeugdhulp en jeugdbescherming te ondersteunen bij hun werk is een toolbox met verschillende materialen ontwikkeld: flyers, folders, informatiekaarten, een participatieladder, een dobbelsteen om vergaderingen te evalueren, onderzetters om het cliëntenperspectief onder de aandacht te brengen, stappenplan adviesrecht en nog heel veel meer.

Gereedschapskist voor cliëntenraden

De toolbox is een gereedschapskist voor cliëntenraden en kan gebruikt worden om:
– een cliëntenraad op te zetten
– het functioneren van de cliëntenraad te ondersteunen
– ideeën op te doen over hoe cliëntenparticipatie in de organisatie verbeterd kan worden
– cliënten te betrekken door ze te informeren over het werk van de cliëntenraad

Vraag vanuit ouders

Het netwerk ouders is een landelijk netwerk van ouders die ervaring hebben (gehad) met jeugdhulp en jeugdbescherming. Zij vroegen om de informatie over medezeggenschap te verzamelen. Dat is nu gebeurd, met als resultaat: de toolbox Medezeggenschap cliëntenraden in de jeugdhulp en jeugdbescherming.

De inhoud van de toolbox is ontwikkeld door Marion Welling, de box is ontworpen door haar dochter Nina Schouten. Zij presenteerden samen de toolbox aan de leden van het netwerk.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over wat er allemaal in de toolbox zit, wat jouw cliëntenraad eraan kan hebben en hoe je aan de toolbox kunt komen? Neem dan contact op met onze adviseur Jeugd Dennis van den Brink via d.vandenbrink@loc.nl.

Voor jongerenraden uit de jeugdhulp en jeugdbescherming heeft LOC in samenwerking met een aantal jongerenraden, ook een schatkist ontwikkeld om jongerenraden te helpen bij het waardevolle werk dat zij doen.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (5)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anoniem 3 jaar geleden

Dank je wel beste Willeke, ik verneem van je.
Met vriendelijke groet. Arend 

Reageer op dit bericht
Anoniem 3 jaar geleden

Goedemorgen ik ben niet zo bekend met deze website van het LOC, heb mij wel een tijd geleden hier ingeschreven, maar heb mij nog niet zo hierin kunnen verdiepen. 
Ik heb wel een vraag, onze CR van Moveoo Roermond zijn op zoek naar een externe begeleider/ondersteuner voor de CR, als iemand zich geroepen voelt, heel graag. Ik hoor het dan wel.
Mvg 

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste Arend,

Dank voor je bericht. LOC heeft een groot netwerk aan ondersteuners van cliëntenraden, dus we brengen je graag in contact met iemand. Ik ga navraag doen bij een collega en kom gauw weer bij je terug! 

Hartelijke groet, Willeke

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste Arend, 

We hebben je verzoek inmiddels uitgezet bij netwerk van LOC in de buurt van Roermond. We nemen je oproep vandaag ook mee in de wekelijkse nieuwsbrief van LOC. 

Voor ondersteuners die deze oproep lezen of cliëntenraden die ook een ondersteuner zoeken: LOC heeft een groot netwerk van ondersteuners die we verbinden aan cliëntenraden en zorgorganisaties die een ondersteuner zoeken. Ben jij een ondersteuner en wil je onderdeel worden van dit netwerk? Of ben je een cliëntenraad die een ondersteuner zoekt? Neem dan contact op via loc@loc.nl of 030 – 284 3200. 

Reageer op dit bericht
Anoniem 3 jaar geleden

Beste Willeke 
Mijn dank daarvoor en de moeite  Willeke, fijn dat jullie dat ook meenemen in de nieuwsbrief.
Met vriendelijke groet
 
 

Reageer op dit bericht

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese